У Сирту масакрирано 267 «гадафијеваца»

Откриће Међународног Црвеног Крста

Сирт

  • Тела су пронађена у неколико гробница, а велика већина је била убијена метком у главу
  • Масакр је, по  свему судећи, био унапред испланиран јер они који су у њему  учествовали све лешеве обележили и фотографисали

       ЦРВЕНИ Крст је саопштио да су у Сирту, родном граду Моамера Гадафија, пронађена тела 267 његових ликвидираних присталица. Њихова тела су пронађена у неколико гробница, а велика већина је – како је саопштено – била убијена метком у главу.

       Масакр је, по  свему судећи, био унапред испланиран јер они који су учествовали у овој масоној ликвидацији све лешеве обележили и фотографисали. Са намером да снимке покажу рођацима побијених.

       Либијска НАТО-филијала, која себе назива Прелашним Националним саветом и новом врховном влашћу у земљи, обећала је под притиском извана да ће истражити ко стоји иза овог масовног смакнућа и «примерно казнити кривце».

       Филијала је истовремено проширила `вест`: да Гадафијев син-наследник Саиф ал-Ислам, користећи посредовање две земље, наводно покушава да договори `прихватљиве услове` под којима би се – заједно са бившим шеф либијске обавештајне службе Абдулом ас-Сенусијем, предао међународном кривичном суду у Хагу.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари