Трамп и Меркелова забринути поводом Путинових супероружја - NATO још хвата ваздух

ЛУНГЕСКУ: УЗИМАЊЕ НА НИШАН ЗЕМАЉА АЛИЈАНСЕ ЈЕ НЕПРИХВАТЉИВО

И КОНТРАПРОДУКТИВНО

  • Запад није умирило ни што је портпарол Кремља Дмитриј Песков данас потврдио да Русија нема намеру да било кога напада, да неће улазити у трку у наоружању. А и да је ново руско хиперсонично и остало ново наоружање искључиво у функцији „одржавања стратешког паритета“ између Русије и западних сила

        ДОНАЛД Трамп и Ангела Меркел изразили су данас у телефонском разговору забринутост поводом изјава руског председника Владимира Путина о новом нуклеарном и другом оружју које је Русија развила или развија.

        „Канцеларка и председник забринути су у вези са последњим изјавама председника Русије Путина у вези са развојем наоружања и његовог негативног утицаја по напоре ка међународној контроли оружја“, саопштио је портпарол Меркелове Штефен Зајберт, преноси Ројтерс.

        Он је навео да су се Трамп и Меркелова сложили и да резолуција Савета безбедности Уједињених нација којом се позива на 30-дневни прекид ватре у Сирији мора неодложно да буде примењена.

        „Сложили су се да би сиријски режим и његови руски и ирански савезници требало хитно и у потпуности да примене Резолуцију 2401 Савета безбедности УН. Том резолуцијом захтева се тренутни прекид ватре у Сирији“, саопштио је Зајберт.

        Водећи западни медији цео сат након Путиновог јучерашњег наступа нису јављали ништа. Очито су бити затечени и чекали инструкције својих државних врхова.

        А изгледа да NATO и даље „хвата ваздух“.

        Његова портпаролка Оана Лунгеску тек данас око подне је изјавила да су „неприхватљиве и контрапродуктивне“. изјаве из Москве да земље из састава алијансе могу бити „узете на нишан“.

        Није их умирило ни што је портпарол Кремља Дмитриј Песков данас потврдио да Русија нема намеру да било кога напада, да неће улазити у трку у наоружању. А и да је ново руско хиперсонично и остало ново наоружање искључиво у функцији „одржавања стратешког паритета“ између Русије и западних сила.

        Путин изјавио је јуче у говору о стању нације да је Русија тестирала читав низ новог стратешког нуклеарног наоружања које противничка страна није у стању да пресретне.

        Поменуо је и подводне дронове велике брзине који имају интерконтинентални домет, нову хиперсоничну интерконтиненталну ракету „Авангард“ која лети 20 пута брже од звука и „удара попут метеора“, нову балистичку ракету „Сармат“ коју на Западу зову „Сатана“, систем хиперсоничних ракета „Кинжал“, као и ласерско оружје.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари