Тихић позвао Србе и Хрвате да се одлуче између њега и Лагумџије

ЛИДЕР СДА ОЦЕНИО ДА СДП ЦЕЛУ БИХ ДВЕ ГОДИНЕ ДРЖИ У КРИЗИ

Лагумџијa и Тихић

        ЛИДЕР СДА Сулејман Тихић очекује да на сутрашњој седници Дома народа парламента БиХ неће добити потребну подршку одлука председавајућег Савета министара БиХ Вјекослава Беванде о смени два министра и заменика министра из СДА.

       „Одговорност за то је на представницима српског и хрватског народа и они треба да одлуче кога ће подржати - СДП или СДА“, рекао је Тихић.

       Он је појаснио да оптимизам заснива на разговорима са представницима странака и аргументима да је на једној страни погрешна политика СДП-а, која БиХ стално води у кризу, а на другој СДА са озбиљном политиком којом се могу решавати проблеми.

       Надам се да ће бити поштован изборни легитимитет и наше  вишегодишње искуство у раду и да се неће приклонити овој новој политици која БиХ и цело друштво две године доводи у кризу због непринципијелне, неодговорне и нереалне политике“, истакао је Тихић.

       Према његовом мишљењу, логично је да након сутрашњег гласања буде познато ко је парламентарна већина и да би наредних дана требало потписати споразум о реконструкцији Савета министара БиХ.

       „Лагумџија је рекао да ће СДП напустити власт уколико СДА остане у њој, тако да у уторак на седници Представничког дома парламента БиХ неће бити ни потребно гласање о сменама (Златка) Лагумџије и (Дениса) Бећировића ако сутра буде одбијена Бевандина одлука о смени министара СДА“, рекао је Тихић.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари