Тегелтија сменио министра Поџића који је одбио да анулира одлагање вежбе са Војском Србије

ЗАЈЕДНИЧКА ВЕЖБА ОРУЖАНИХ СНАГА БиХ И ВОЈСКЕ СРБИЈЕ ТРЕБАЛО ДА ТРАЈЕ ОД 9. ДО 16. ОКТОБРА

Сифет Поџић

* Упозорио га да је прекршио Закон о одбрани БиХ у начину рада и одлучивања и једностраним потезима нарушио владавину права и унутрашње поверење, те дипломатске односе и инострану сарадњу, саопштено је из Савета министара

____________________________________________________________

         ПРЕДСЕДАВАЈУЋИ Савјета министара БиХ Зоран Тегелтија донио је данас одлуку о смјени министра одбране Сифета Поџића.

       Предсједавајући Савета министара, који је одговоран за усклађивање уставних односа Савета министара са радом Председништва БиХ, Парламентарне скупштине БиХ, ентитетима и Брчко Дистриктом, као и за усклађивање рада Савета министара, ову одлуку је донио након што је министар Поџић прекршио Закон о одбрани БиХ у начину рада и одлучивања и једностраним потезима нарушио владавину права и унутрашње поверење, те дипломатске односе и инострану сарадњу, саопштено је из Савета министара.

       Одлуку о смени министра одбране, Тегелтија је упутио у Парламентарну скупштину БиХ.

Зоран Тегелтија

       Раније данас председавајући Савета министара упутио је писмо министру одбране са захтевом да стави ван снаге Одлуку о реализацији мера и активности на организацији војне вежбе "Мањача 21", а којом се одгађа војна вежба коју су планирале Оружане снаге БиХ и Војска Србије на Мањачи од 9. до 16. октобра.

       Председавајући Савета министара у писму је, између осталог, истакао да разлози за одгађање реализације војне вежбе "Мањача 21" немају упориште, те навео да ће, уколико министар одбране у Савету министара не поступи по истом, бити принуђен да поступи у складу са овлаштењима председавајућег Савета министара из Закона о Савету министара.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари