Тегелтија: Границе за грађане ЕУ нећемо отворити док она не отвори своје за БиХ

ПРЕДСЕДАВАЈУЋИ САВЕТА МИНИСТАРА СМАТРА ДА СЕ ТА ОДЛУКА ПРОЛОНГИРА ЗА 14 ДАНА

* Оценио да је велики неспоразум што је са дневног реда скинута одлука о формирању експертског тима за Трговску гору: „Ту одлуку треба донети јер ништа не прејудицира него само ствара претпоставке да БиХ може заштитити своје право

_________________________________________________________________

        ЗОРАН Тегелтија, председавајући Савета министара БиХ, рекао је данас да границе БиХ за грађане ЕУ нису отворене зато што се ни Унија није отворила за БиХ.

        Нагласио је да је јединствен став свих чланова СМ: нема отварања за грађане ЕУ док Брисел не отвори границу за БиХ.

        "Ми смо заказали данашњу седницу за 30. јуни иако то чинимо сваког четвртка због тога што смо очекивали да ће ЕУ донијети одлуку о отварању границе за држављане БиХ. Пошто то није учињено, јако смо незадовољни одлуком Европске комисије и из разлога што БиХ није у најтежој ситуацији када је у питању пандемија вируса корона, и због тога нема разлога да ми отворимо границе за држављане ЕУ#.

        Тегелтија је додатно нагласио да одлука о отварању према ЕУ бити „пролонгирана за наредне две седмице“.

        Рекао је да је велики неспоразум што је са дневног реда скинута одлука о формирању експертског тима за Трговску гору:

        „Мислим да је министарка Турковић добила некомпетентно мишљење људи који су тражили да се та тачка дневног реда скине са седнице. Ту одлуку треба донети јер ништа не прејудицира него само ствара претпоставке да БиХ може заштитити своје право“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари