Свештенику често прећено јер у цркву долазе и они који су раније били муслимани

У ИРАНСКОМ МЕСТУ АХВАЗ ПОЛИЦИЈА ПРЕКИНУЛА БОГОСЛУЖЕЊЕ ЗА (КАТОЛИЧКИ) БОЖИЋ

  • Недавно је постао познат случај породице Бастави, која је пре две године из ислама прешла у хришћанство. Тројица браће осуђена су због тога на смрт. Успели су да се извуку из Ирана, где су им остале супруге са децом и родитељи, који трпе санкције

        БЕОГРАД, (ФоНет) - У иранском граду Ахваз полиција је прекинула богослужење на Божић у једној цркви и на кратко ухапсила свештеника, његову супругу и председника парохије, објавила је Верска информативна агенција.

        У Ирану се у неким местима хришћани окупљају "илегално" у приватним кућама на богослужења, али ова црква је имала државну регистрацију.

        Полиција је истерале из цркве све вернике са децом и аутобусима их одвела на саслушање, а том приликом су били и застрашивани.

        Свештенику Фархаду је до сада често прећено, јер у цркву долази неколико особа које су раније били муслимани.

        Иран има 74 милиона становника, од чега су 99 одсто муслимани. Хришћана, према проценама, има 150.000, већином Јермена и Асираца, али има и припадника више других цркава.

        Недавно је постао познат случај породице Бастави, која је пре две године из ислама прешла у хришћанство. Тројица браће осуђена су због тога на смрт. Успели су да се извуку из Ирана, где су им остале супруге са децом и родитељи, који трпе санкције.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари