Су-34 и Су-35 бомбама за пробијање бетона убили „министра рата“ Исламске државе

ПОРЕД ГУЛМУРОДА ХАЛИМОВА, КОД ДЕИР-ЕЗ-ЗОРА УБИЈЕН И АШ-ШИМАЛИ

И 40 „ОБИЧНИХ ТЕРОРИСТА“

Гулмурод Халимов

  • У родном Таџикистану био командант специјалаца и у гарди шефа државе. Између 2003. и 2008. у америчком Blackwater-у прошао три специјалне војне обуке

        МИНИСТАРСТВО одбране РФ саопштило је да су под бомбама његових авиона код Дер-ез-Зора погинуле четири вође Исламске државе.

        Мета удара био је главни командни пункт терориста под тог великог града на Еуфрату, а међу погинулима је и „министар рата“ Исламске државе Гулмурод Халимов.

        Са Халимовом су - за време саветовања које је био сазвао - убијена још тројица војних главешина ИД. Међу њима и „емир Деир-ез-Зора“ Абу Мухамад Аш-Шимали, у чијој надлежности су биле финансије за врбовање нових џихадиста и њихову обуку у тренажним камповима.

        Руско министарство је објавило да је на истом месту убијено 40 „обичних терориста“ и да је било разорено чвориште везе ИД.

        Удар су извели Су-34 и Су-35 који су са тим задатком полетели из авио-базе Хмејмим. Претходно је дроновима додатно проверено и потврђено да су се Халимов и остали окупили.

        За удар су искористили тешке бомбе за пробијање армираног бетона.

        Овај удар је убрзао напредовање сиријске армије и деблокаду Деир-ез-Зора.

        Халимов је војну каријеру започео у командоским јединицама СССР. Потом је постао командир специјалаца у свом родном Таџикистану и служио у гарди шефа своје државе.

        Од 2003. до 2008. године три пута је пролазио специјалну обуку у америчкој војној формацији Blackwater.

        Исламској држави се прикључио 2015-те.             

        Таџикистан је за Халимовом објавио потерницу, а Стејт департман обећао три милиона долара за информације које би помогле да се утврди где се налази.

        Притом га је назвао „једним од кључних вођа Исламске државе“.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

Slobodanka's picture
Slobodanka 15:34 08.09.2017.

  • +39
Voting is closed.

Medju ubijenim teroristima bio je i "emir Deir ez Zora", Abu Muhamed al Šimali koji je bio odgovoran za finansije i prebacivanje vrbovanih novih boraca u baze za treniranje. U ministarstvu odbrane Rusije su rekli da evropske obaveštajne službe veruju da je Al Šimali bio organizator teroističkih napada u Parizu u novembru 2015. godine...
https://ria.ru/syria/20170908/1502068430.html

Interesantna činjenica: odmah posle saopštenja Ministarstva odbrane Rusije i publikacije njihovih fotografija korisnici interneta su otkrili da jedan od njih možda se lično upoznao sa američkim senatorom "jastrebom" Džonom Mekejnom. Za vreme njegove posete Siriji i susreta s "umerenom opozicijom" političar je prijatno komunicirao sa AL Masrijem. To su zabeležile kamere vodećih zapadnih televizija, posebno CNN.
https://ria.ru/defense_safety/20170908/1502083714.html

Tako pišu.

Baja's picture
Baja 22:41 08.09.2017.

  • +22
Voting is closed.

Pre nego što se zlu predao, dobru je školu završio Halimov...

https://2ch.hk/wm/src/2793980/15048719807470.jpg

Poslednja faza...

https://2ch.hk/wm/src/2793980/15048733583340.jpg

Slobodanka's picture
Slobodanka 10:52 09.09.2017.

  • +12
Voting is closed.

Bajo, Ne budi tendeciozan u pogledu OMON. Kad vrbuju za ISIS traže i ljude sa iskustvom, a sigurno ne traže učitelje iz škole plesa itd. Ne bih ni da komentarišem Halimova lično jer ne znam kad i zašto je kod njega došlo do tako drastične promene. Puno interesantnije je da je on triput boravio u SAD na specijalnoj obuci!
U tekstu koju sam ponudila stoji da posle rada za specijalnu policiju OMON, služio je u predsedničkoj gardi, a od 2003 do 2008 godine tri puta je prošao specijalnu obuku u američkoj vojnoj bazi Blackwater. (!!!)
Početkom maja 2015 godine Halimov više nije došao na posao. Nekoliko meseci kasnije počeli su se da se na internetu objavljuju video snimci u kojima bivši šef Tadžikisitanskog OMON tvrdi da je prišao ID teroristima. Тadžikistanske vlasti saopštile su da Halimova traži Interpol, a američki Stejt department objavio je nagradu od tri miliona dolara za informacije o njegovom kretanju, pozivajući Halimova jednim od ključnih lidera ID.

Nešto detaljnije:
Kao pripadnik tadžikistanske OMON policije on je od 2003 do 2014 godine 5 puta prošao specijalnu anti-terorističku obuku od kojih su neke obavljene u Tadžikistanu, a tri su bile u SAD i sve su bile u organizaciji američkog Stejt departmenta u okviru programa borbe protiv terorizma i Diplomatske bezbednosti. Po tvrdanjama Stejt departmenta na tim kursevima on je studirao prevenciju i borbu protiv terorističkih napada.
Mnogo kasnije na video snimku on je nazvao amerikance "svinjama" i optužio ih je za uništavanje Islama i još je rekao da u SAD triput su videli kako Amerikanci treniraju svoje vojnike "tako da su ubijali muslimane".

Da li je to bilo baš tako, a možda je i video nešto što mu se nije dopalo. Ili je to bila samo propaganda da sa sobom povuče još više ljudi???
Ranije su Amerikanci izjavljivali da je ISIS nastao tako što su greškom u iračkim zatvorima držali zajedno pripadnike poražene Sadamove vojske koje su brutalno maltretirali i pripadnike AL Kaide. Ali i tu Al Kaidu su Amerikanci napravili.
DA LI JE TA NAVODNA GREŠKA SA ZAROBLJENIM SADAMOVIM VOJNICIMA BILA NAMERNA?
Još je strašnije kada se pročita i pogledaju snimci kakav je bio užasan njihov tretman u tim zatvorima.
http://www.telegraf.rs/vesti/1033062-zatvoren-ozloglaseni-zatvor-u-kom-s...

Stoji i činjenica da u ISIS se vrbuju muslimani širom sveta...
Uglavnom sa njima napravljen je stravičan projekat da služe kao proxi vojska samo za pravljenje haosa, a i pravljenje haosa je posao za potrebe američke imperije.

Igor Grozni's picture
Igor Grozni 08:48 10.09.2017.

  • +35
Voting is closed.

Unistiti muslimansku olos,koji su kriminalci,ubice terorister je od Gospoda blagoslovljeno.
Ko ne zivi u ljubavi sa svojim bliznjim je pred Gospodom nistavilo.

Sloba's picture
Sloba 18:08 08.09.2017.

  • +19
Voting is closed.

Ne samo muslimansku. Treba da unisti i hriscansku olos sa Zapada koja ih tajno podrzava

draganz's picture
draganz 15:37 08.09.2017.

  • +37
Voting is closed.

Da ta faca izgleda pametno, ne izgleda. Da izgleda opasno, izgleda. Ono што је импресивно, осим успешне реализације, је обавештајни рад који остварају сиријске и руске снаге. То није могло без доушника. Све болнији болнији ударци за Амере. Сада вероватно жале што у Сирији нису ишли, уз предходне медијске лажи, са бомбардовањем Сирије, до њене предаје, јер би се у то теже могли да умешају Руси.

Donbas's picture
Donbas 19:25 08.09.2017.

  • +21
Voting is closed.

Shoula i naftna polja u okolino pomenutog grada pod apsolutnom kontrolom SAA. Obavjestavam vas da je u toku, kao sto sam najavio, deblokada aerodroma DeZ.
Mali napredak SAA u centralnoj Siriji (polako ali sigurno)

Donbas's picture
Donbas 19:35 08.09.2017.

  • +19
Voting is closed.

Zvanicno, aerodrom vise nije pod opsadom!!!!!

Baja's picture
Baja 22:39 08.09.2017.

  • +2
Voting is closed.

Koriste situaciju hijene...

https://postimg.org/image/v0a29av3p/

Додај коментар