Сто америчких командоса у Јемену подвило реп чим је Ал Каида заузела оближњи град

НАЛАЗИЛИ СЕ У ЈЕМЕНСКОЈ ВАЗДУХОПЛОВНОЈ БАЗИ АЛ АНАД

        ГРУПА припадника америчке воjске, укључуjући командосе из Специjалних снага, евакуисана jе из ваздушне базе у Jемену, пошто jе Aл Kаида заузела оближњи град, саопштили су данас jеменски воjни и безбедносни званичници.

        Група jе напустила ваздушну базу Aл Aнад, у близини града ал-Хута, али за сада ниjе познато да ли jе евакуисана из Jемена.

        У ваздушноj бази било jе смештено око 100 припадника америчке воjске и командоса Специjалних снага, пренео jе AP.

        Jеменски огранак Aл Kаиде, коjи СAД сматраjу наjопасниjим делом те групе, заузео jе у петак град ал-Хута.

        Њихова офанзива уследила jе пошто су шиитски побуњеници заузели престоницу и девет од 21 jеменске покраjине.

        Танјуг

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

Zoran's picture
Zoran (није потврђен) 18:36 21.03.2015.

  • +25
Voting is closed.

Ja razumem da se ne razumete u geopolitiku ali ne razumem da kad već pišete text koji će narod da čita da ne konsultujete nekog ko se razume,zar moramo mi u Srbiji da budemo najgori u svetu po pisanjima medija i neinformisanosti građana jer nema ko da ih informiše.Iako je situacija mnogo složenija pokušaću da vam je pojednostavim.Suniti su proamerički orijentisani a šiti proruski.Saudijska arabija je sunitska tačnije ogranak sunita vehabizam.Iran i Sirija su Šiti,takođe u Jemenu u zadnje vreme su u zamahu šiti.Alkaida,islamska država i Boko Haram su tvorevine zapada tačnije Amerike i bore se ma koliko to zapadni mediji drugačije prenose za američke interese.Rusija mnogo ulaže u jemenske šite i predviđanja su da će konačno poraziti Rusija i šiti proameričku saudijsku Arabiju.Dakle američki komandosi i alkaida su saveznici i tu nema reči o podvijanju repa.Poraz saudijske arabije je ključan za trajno rešenje bliskoistočnog problema u korist naroda koji živi na bliskom istoku odnosno muslimana i Rusije a na štetu Amerike i EU.A naravno glavni problem su nafta i gas.

Gospodar Zarin's picture
Gospodar Zarin (није потврђен) 23:46 21.03.2015.

  • +7
Voting is closed.

Nemoj da shvatis ovo kao kritiku, pre kao ispravku. 1. Siiti (ne siti) vladaju Iranom i oni pomazu bracu u Jemenu, pa su zato i jemenski dobri sa Rusima. 2. U Siriji su u vecini suniti, a ne siiti. Asad nije cak ni to, njegovi su alaviti. 3. Sto se Jemena tice, dosadasnji predsednik je u saradnji sa jenkijima pokusao da ogranici Hute (siiti) deleci zemlju na federalne celine i odsecajuci im prilaz moru. Za razliku od nas, oni su se pobunili i zauzeli prestonicu. 4. Boko Haram su stvorili bivsi kolonizatori, Englezi. Generalno je tacno da su suniti za jenkije, a siiti za Ruse, ali jenkiji u poslednje vreme igraju na Kurde, jer zele da zagospodare delom Iraka i Sirije, zbog nafte i transporta. To ide dotle, da se sada u kontra varijanti cak udruzuju iracani i iranci protiv jenkija. To je, zapravo idealna varijanta za Ruse.

Напред Турци's picture
Напред Турци (није потврђен) 18:50 21.03.2015.

  • +15
Voting is closed.

сунити и шити удрите крвожеде англофонске!

Видра's picture
Видра (није потврђен) 23:34 21.03.2015.

  • +3
Voting is closed.

Напријед Турци скачу вам к.....и! Хахаааа и у овом порталу пише сваки......! Таман је Зоки објаснио неком незналици или намјерно трабуњању , ајд само да се шта напише , није важно да ли ће ко примјетити, или још боље разумјети , тако раде власти у Србији , мисле сви су луди то неће нико примјетити па и овај новинар јебе народ или читаоце у здрав мозак!!!

Додај коментар