Шта ли би тек требало да поједу Тадић и Динкић?

ДАНСКИ ПОЛИТИЧКИ КОМЕНТАТОР ЗБОГ ГРЕШКЕ

ПОЈЕО СОПСТВЕНИ ШЕШИР

 Квортруп једе свој шешир

     ЈАПАНСКИ бизнисмени – кад крупно оману у послу – неретко изврше самоубиство. Политички коментатор данске телевизије ТВ2 – нашој јавности потпуно непознати Хенрик Квортруп – пред сопственим гледаоцима је појео свој сламнати шешир. Зато што је био неопрезан да изјави да ће управо то учинити ако данска Либерална алијанса успе да уђе у парламент. А управо то се на недељним изборима догодило.

     Почетком прошле године странка је – према сондажама – имала нула одсто подршке, а ипак је успела да освоји пет одсто гласова и девет посланичких мандата у националном парламенту. и, ето, Квортруп је – као часан човек и аналитичар – “показао зубе” свом омиљеном шеширу. Додуше, претходно га је кувао пола дана и скуваном му додао све зачине којих се сетио. 

     Наравно, није појео баш цео шешир, али солидно парче – величине пице – ипак јесте. 

     Зато ваљда и Јапанцима и Данцима иде боље него нама. Наши кад оману у прогнозама, увек своје омањивање претварају у личну врлину и заслугу. Кад баш немају куд, кривицу за промашај свале на СЕКУ (светску економску кризу), подметну је “објективним околностима” или Господу Богу. Нико ни да скува шешир, макар и без наставка.

     А замислите: шта би морао да поједе Млађан Динкић за онај смишљени преизборни трик са обећавањем 1000 евра од продаје Телекома?! Па Борис Тадић - да је Данац или да је Данце - хипнотисао фатаморганом са оних 200.000 и 400.000 нових радних места?! 

     Да ли би им по фабрика шешира била мало?


Слични садржаји

Коментари