Шпирић: БиХ губи контролу над мигрантима, могуће и самоорганизовање домаћег становништва

„МИГРАНТИ ЈЕДИНО У БиХ ИМАЈУ ИСТА ПРАВА КРЕТАЊА КАО ДОМИЦИЛНО СТАНОВНИШТВО“

         МИГРАНТСКА криза је измакла контроли, а ако власти на нивоу БиХ не буду схватиле њену дубину и неизвесност улазе и домицилно становништво и мигранти што је пут до потпуне анархије, изјавио је Срни потпредседник СНСД-а Никола Шпирић.

         Шпирић је упозорио да ће се ситуација у вези са мигрантском кризом развијати по најгорем могућем сценарију све док власти на нивоу БиХ не буду схватиле њену дубину и док министар безбедности у Савету министара Драган Мектић буде говорио да ништа није ни хаотично, ни драматично.

         "Да је криза измакла контроли говори и спонтано окупљање грађана најављено за понедељак у Бихаћу. Ближе се јесен и зима и у неизвесност улазе и домицилно становништво и мигранти. Наредна фаза је да спонтани протести прерасту у самоорганизовање грађана, а да ли ће томе приступити и мигранти остаје да видимо", истакао је Шпирић.

         Он је подвукао да је БиХ једина земља у којој мигранти имају иста права кретања као и домицилно становништво.

         "До потпуне анархије Мектић ће нам поручивати да су се мафија и криминалци 80 одсто инволвирали у мигрантску кризу. Ако је и од Мектића превише је. Аферим, министре", поручио је Шпирић.

         Мектић је јуче у Сарајеву изјавио да ситуација у БиХ у вези са мигрантском кризом није "хаотична и анархична".

         "Ништа није хаотично, ништа анархично и ништа другачије него што се дешава у свим државама западног Балкана, ништа другачије него у Србији, одакле примамо 80 одсто миграната. Око 80 одсто мигрантске руте кроз БиХ контролишу кријумчари и мафија", рекао је Мектић.

         (Срна)

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари