Снајпером у ногу рањени вехабија мрмљао „пароле на арапском“

НАПАДНУТА АМЕРИЧКА АМБАСАДА У САРАЈЕВУ,

НАПАДАЧ ЛАКШЕ РАЊЕН

        МЕВЛИД Јашаревић из Новог Пазара у Србији је око 15:35 сати пуцао из калашњикова на Америчку амбасаду у Сарајеву, а након полусатне драме је погођен хицем из снајперске пушке.

        Убрзо након што су се зачули пуцњи из аутоматског наоружања, на терен су упућене бројне полицијске патроле, међу којима су и специјалци.

        Јашаревић је у нападу тешко ранио једног припадника Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ. Нападач је нешто касније лакше рањен у десну наткољеницу.

        Насеље Мариндвор је блокирано. Како смо сазнали од очевидаца на мјесту догађаја, Јашаревић је пуцао са трамвајске станице на Мариндвору. Након тога је погођен хицем из снајперске пушке, те је одвезен колима Хитне помоћи.

        Како је за Sarajevo-x.com рекла портпаролка КЦУС-а Биљана Јандрић, Мевлид Јашаревић је задобио лакшу тјелесну повреду. Ради се о прострелној рани десне наткољенице.

        „Мушкарац рођен 1988. године је довезен на КЦУС у пратњи припадника СИПА-е. Он је задобио прострелну рану десне наткољенице“, изјавила је Јандрићева. Како сазнајемо од нашег новинара који је испред болнице, нападач је смјештен на Клинику за ортопедију и бит ће задржан и током ноћи.

        Према изјавама очевидаца, Јашеревић је био свјестан током доласка у болницу и изговарао пароле на арапском језику и текбире.

        На видео снимцима агенције Sens Multimedia News Network, погледајте дешавања код Амбасаде.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари