Сједињене Државе се крајем 2018. повлаче из Унеска

ВАШИНГТОН МУ ВЕЋ ДУГУЈЕ 550 МИЛИОНА ДОЛАРА ЗА „ЧЛАНАРИНУ“

        СЈЕДИЊЕНЕ Државе се повлаче из Унеска пошто сматрају да је та организације антиизраелска и због потребе за њеном „темељном реформом“, саопштио је Стејт департман.

        Стејт департман је навео да је данас обавестио директорку Унеска Ирину Бокову у тој одлуци. САД желе да имају статус „сталног посматрача“.

        Повлачење САД из Унеска ступиће на снагу 31. децембра 2018. године. САД су суспендовале финансирање Унеска 2011. због гласања да Палестина буде чланица и сада дугују око 550 милиона долара у заосталим исплатама.

        Званичници САД су рекли да је државни секретар Рекс Тилерсон донео одлуку и да о томе није разговарано с другим државама.

        Званичник, који је тражио да не буде именован, рекао је да су САД посебно љуте на Унеско због резолуција у којима се негирају јеврејске везе са светим местима и спомињање Израела као окупационе силе.

        Бета

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

misko's picture
misko 00:42 13.10.2017.

  • +6
Voting is closed.

kakava zalosna i bedna odluka, taj deo UN je bio jedan od retkih koji je radio svoj posao kako, tako dobro , za opstu korist citavog sveta. Povlacenje pokazuje nivo ZVERI, koja vise ne moze da podnese NISTA sto nije DIREKTNO U NJENOM TABORU I POD NJENOM KONTROLOM,.ALI I POKAZUJE STRAH ZVERI:)

спој's picture
спој 08:35 13.10.2017.

  • +6
Voting is closed.

САД настављају са самоизолацијом, започету разним санкцијама према Русији, Венецуели итд. Ако, ако. Свету ће бити много боље када се, на крају, поново самоизолују.

Slobodanka's picture
Slobodanka 05:46 14.10.2017.

  • +2
Voting is closed.

Kao da sve više pokušavaju i da štede. Da li su pred ozbiljnijim finansijskim poteškoćama?

Додај коментар