Сиријска Ал Каида покушала да заузме Ел-Кусајр, али имала 250 мртвих и рањених

ВЛАДИНЕ ЈЕДИНИЦЕ ГОНЕ ОСТАТКЕ ПОБУЊЕНИЧКИХ СНАГА

У ОКОЛИНИ АДРЕ, МЛИХЕ И ЏУБАРА

        ЈЕДИНИЦЕ Џебхат ан-Нусра - главне Ал Каидине филијале у Сирији - безуспешно су покушале заузму град Ел-Кусајр  који се налази 30 километара западно од Хомса.

        Регуларна сиријска армија одбила је напад који је трајао пуна два дана и притом џихадистима, који су у земљу упали поред либанских граничних прелаза Џусија и Абудија, нанела велике губитке. Како је јавила телевизија Ал-Мајадин, «нусровци» су имали око 250 убијених и рањених, док су преживели одступили према планинском прелазу Ерсал и свом упоришту у градићу Јабруд.

        Важну улогу у разбијању исламиста одиграла је сиријска војна обавештајна служба која је „најавила“ њихов долазака. То је дало прилику сиријској авијацији и далекометној артиљерији да туче њихове јединице и транспортне колоне док су још биле у покрету.

        Чим су борбе почеле, либанска армија је блокирала приганичну област Ел-Ка - да би спречила пребацивање „нусроваца“ на своју територију.

        Иначе, сиријска државна агенција Сана објавила је да владине снаге бомбардују и ракетирају базе побуњеника и у градићу Забадани, 45 километара западно од Дамаска, а такође - у долини Мадаја и код ушћа реке Барада. Ту су побуњеници имали више од 50 мртвих међу којима су и најамници из Кувајта и Катара.

        Сана је јавила и да сиријска армија гони остатке побуњеничких снага у околини Адре, Млихе и Џубара.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари