Сијарто оптужио посланичку већину Европарламента да мрзи владу Мађарске

„ОПТУЖУЈУ НАС ЗА КОРУПЦИЈУ, У ЗЕМЉИ СА СИСТЕМСКОМ КОРУПЦИЈОМ НЕМА РАЗВОЈА, А МИ СМО УСПЕШНИ“

* Нагласио да је политика Будимпеште, која је против ЕУ-мејнстрима, заснована на вољи народа Мађарске. И додао: „Европске земље увек говоре о демократији, па нека поштују демократију! Мађарски грађани су четири заредом на изборима рекли да желе оно што ми радимо“

_________________________________________________________

       ПОСЛАНИЦИ Европског парламента, који траже да Мађарска буде лишена субвенција ЕУ, мрзе нашу владу јер се противи либералном мејнстриму – изјавио је Петер Сијарто.

       Министар спољних послова и економских односа Мађарске навео је да су неосноване оптужбе на рачун Мађарске за систематску корупцију.

       Оценио је да Брисел ставља политичке примедбе Будимпешти јер је мађарска конзервативна, демохришћанска влада на власти већ 12 година.

       „Слушам оптужбе да у Мађарској постоји корупција. Ако у некој земљи постоји системска корупција, њена привреда земље неће расти, а Мађарска је економски успешна. Наш БДП је порастао изнад европског просека“, рекао је Сијарто француској телевизији.

       Истакао је да је политика Будимпеште, која је против ЕУ-мејнстрима, заснована на вољи народа Мађарске.

       „Европске земље увек говоре о демократији, па нека поштују демократију! Мађарски грађани су четири заредом на изборима рекли да желе оно што ми радимо“, нагласио је Сијарто.

       Он је пре два дана упозорио да Европска унија није створена да би постала „кредитна унија“.

       Европски парламент је одобрио нови пакет подршке ЕУ Украјини у вредности до 18 милијарди евра. За 2023. годину.

       Мађарске власти су саопштиле да намеравају да Кијеву у директном аранжману пренесу 187 милиона евра свог удела из тог  паневропског кредита.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари