САРКОЗИ: Вероватни убица из Тулуза и даље је окружен

МУХАМЕД МЕРА ПОМОГАО ДА ПОЛИЦИЈА ПРОНАЂЕ ЊЕГОВ СКУТЕР

И КАМЕРУ И ОБЕЋАО ДА ЋЕ СЕ ПРЕДАТИ „КАСНО НОЋУ У СРЕДУ“

  • Тужилац Париза, Мишел Моленс открио: да Мера радо општи са преговарачима које му шаље полиција и да им је већ рекао да му је намера била „Француску баци на колена“

         ПРЕДСЕДНИК Француске Никола Саркози потврдио је да се вероватни убица деце и војника у Тулузу - Мухамед мера - још увек није предао. Полиција је опколила његов стан.

         „Полиција, жандарми и правосуђе су успели да лоцирају вероватног убицу који је тренутно у окружењу снага безбедности. Овај човек је хтео да републику баци на колена“ - изјавио је Саркози у Монтобану на церемнији опраштања са погинулим војницима.

         Он је истакао да „злочин неће остати без казне“.

         Француске телевизије емитују позивајући се на извор из полиције и окружење председника да је вероватни убица ухапшен, иако Јелисејски дворац и МУП ову информацију демантују.

         Тужилац Париза, Мишел Моленс, саопштио је да је мера обећао да ће се полицији предати „у среду увече“. Неколико сати раније је обећавао да ће се предати „у другој половини дана“.

         Открио је такође: да Мера радо општи са преговарачима које му шаље полиција и да им је већ рекао да му је намера била „Француску баци на колена“.

         Наводно је рекао да је „све одрадио сам“ и да једино жали што није побио више деце.

         Полиција је неколико пута покушавала да продре у стан у којем се мера забарикадирао, али је сваки пут морала да одступи, уз два рањена, а не три како је првобитно било саопштено.

         Претходно су били ухапшени Мерини мајка, брат и његова девојка.

         Моленс је деамнтовао да је у аутомобилу Мериног брата пронађен експлозив, али је потврдио да је једном од возила његове породице пронађено ватрено оружје. 

         Потврдио је, иначе, да је полиција - захваљујући подацима побијеним од Мухамеда - већ пронашла камеру коју је носио и скутер T-Max који је он користио да би стигао до Јеврејског колеџа у Тулузу. Плус две кациге које је користио.

         Полиција трага за једним аутомобилом у којем би могао бити експлозив.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари