САНТОРУМ: Ускоро би Сједињене Државе могле постати тигар од папира

АМЕРИЧКИ ПРЕДСЕДНИЧКИ КАНДИДАТ

ПРЕТИ ИРАНУ РАКЕТНИМ И АВИОУДАРИМА

  • Сопствену одлучност да „Иранце постави на место“, Рик Санторум је објаснио овако: „Затражићу од њих отворе све своје атомске објекте страним посматрачима и контролорима или да сами почну да их демонтирају. Ако не пристану ни на једно ни на друго - САД ће почети са ударима“

            КАНДИДАТ за председника САД - бивши сенатор из Пенсилваније Рик Санторум - изјавио је да би, уколико уђе у Белу кућу, био спреман да нареди ракетне и авиоударе по атомским објектима Ирана.

            Санторум је истовремено, у интервјуу телеканалу NBC, критиковао актуелног шефа државе Барака Обаму да је био исувише мек према Техерану и да је тако пропустио прилику да спречи Иранце да се домогну атомског оружја.

            Сопствену одлучност да „Иранце постави на место“, Санторум је објаснио овако:“Затражићу од њих отворе све своје атомске објекте страним посматрачима и контролорима или да сами почну да их демонтирају. Ако не пристану ни на једно ни на друго - САД ће почети са ударима“.

            Индикативно је и то што је Санторум, у наставку, оценио да постоји опасност да се Сједињене Државе ускоро претворе у „тигра од папира“?

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари