Шалке направио гробље за навијаче, све са головима

НЕШТО СЛИЧНО ЈЕ 2007. ВЕЋ УРАДИЛА УПРАВА ХАМБУРГЕРА

- ЗА 500 СВОЈИХ ФАНОВА

  • Клуб тврди да неће имати никакву финансијску добит од овог пројекта, с обзиром да је у цену од 5.000 евра за горбно место укључено и одржавање гробова у периоду од 25 година
  • Пројекат је под патронатом Шалкеове фондације „Schalke Help!“ која се бави помагањем материјално угроженим навијачима клуба

        ЧЕЛНИЦИ бундеслигаша Шалкеа из Гелзенкирхена направили су гробље, са 1.904 гробна места, на коме ће бити сахрањивани навијачи овог клуба, који то буду желели и били спремни да за то плате.

       Број од 1.904 гробна места  није случајан јер симболизује годину кад је клуб основан, а цена места на „Шалкеовом гробљу“ биће око 5.000 евра.

       Гробље се налази у Рух Велиију, на брду недалеко од „Фелтинс-Арене“, тако да ће навијачи и постхумно моћи да буду „уз клуб“.

       Занимљиво је да је парцела број 215 већ продата, навијачу који жели да се сећа 21. маја 1997. године, и дана кад је Шалке освојио УЕФА куп.

       Гробље изгледом подсећа на фудбалско игралиште и има - голове.

       Клуб тврди да неће имати никакву финансијску добит од овог пројекта, с обзиром да је у цену од 5.000 евра укључено и одржавање гробова у периоду од 25 година.

       Иначе, цео пројекат је под патронатом Шалкеове фондације „Schalke Help!“ која се бави помагањем материјално угроженим навијачима клуба.

       Нешто слично је већ урадила управа Хамбургера, која је 2007. године направила исти објекат за 500 својих навијача.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари