Румунски хакер Guccifer: Иза Guccifer 2.0 се крију сарадници CIA, NSA или Стејт департмана

ТВРДИ ДА ЕЛЕКТРОНСКУ ПОШТУ КЛИНТОНОВЕ И ДЕМОКРАТСКЕ ПАРТИЈЕ САД НИСУ УКРАЛИ „РУСКИ ХАКЕРИ”

  • Познати хакер Марчел Лехел ЛАЗАР тврди такође: да је електронско „поштанско сандуче” Клинтонове било атаковано више пута после 2012-те и да су тада иза тих напада стајали хакери из Србије, Украјине и Русије

          САРАДНИЦИ главних америчких обавештајних мрежа – CIA, NSA или Сејт департмана делују под хакерским надимком Guccifer 2.0, а управо он је на себе преузео одговорност за упад у електронску пошту изборног штаба Хилари Клинтон и Националног комитета Демократске партије САД.

          Са оваквом тврдњом је – у интервјуу телеканалу Fox News иступио познати румунски хакер Марчел Лехел Лазар (45), познат као Guccifer.

          Он у својој земљи издржава затворску казну за упаде у туђу електронску пошту, укључујући и упад у е-пошту ривалке Доналда Трампа на прошлогодишњим председничким изборима.

          Румун је додатно навео и нагласио:

          „Сматрам да је Guccifer 2.0 инсајдерски посао. Guccifer 2.0 – то је цела група у којој су момци из Стејт департмана, кибер-команде NSA и одељења CIA Vault 7. Ја се тим послом бавим 15 година, а то је моје разумевање ситуације”.

          Он је на питања америчке телевизије одговарао електронски из румунског затвора у којем се налази. Још је додао:

          „Они праве нешто од Guccifer 2.0. Момке из Стејт департмана није тек тако занимало шта мислим о могућности да се појави Guccifer 2.0”.

          Он тврди да је електронско „поштанско сандуче” Клинтонове било атаковано више пута после 2012-те и да су иза тих напада стајали хакери из Србије, Украјине и Русије:

          „Њен сервер су `скенирали` много пре мене. Током 2012-те су то биле IP у Београду, а 2013-те су напади долазили са IP у Украјини и Русији. Хоћу да кажем да је неко прегледао, копирао, па поново прегледао и копирао све на серверу Хилари Клинтон”.

          Лазар је 2014-те осуђен на седам година затвора за упаде у електронску преписку више познатих румунских личности, међу којима је био и бивши директор Румунске службе за информације Ђорђе Мајора.

          У априлу прошле године га је Румунија изручила Сједињеним Државама, где је признао да је извео упаде у „сандучиће” на социјалним мрежама чланова породице Џорџа Буша-млађег, бивших чланова америчког генералштаба и више припадника Обамине администрације, укључујући Клинтонову.

          У септембру 2016-те га је суд америчког града Александрија осудио на 52 месеца затвора.

          У октобу прошле године је био враћен у Румунију на даље издржавање казне.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

mrljavko's picture
mrljavko 05:28 12.08.2017.

  • +2
Voting is closed.

Prica je 100% tacna. Poznajem coveka licno. Nema razloga da laze. Bio je vunderkind od malih nobu.

Санчо Панса's picture
Санчо Панса 07:27 12.08.2017.

  • +4
Voting is closed.

Mrljavko, ne bih se iznenadio da ti zbog ovakovog poznanstva ujutru banu ovi iz BIA, da pokažu Amerima koliko brinu o svemu... :)
Čudno da je Lazo izvukao živu glavu kod Amera za ovakav "prekršaj"...
Ipak nije logično da nije nekom od USrA neprijatelja prosleđivao saznanja do kojih je dolazio...

U svakom slučaju Lazo ima petlju...posbno, ukoliko mu iznad slova Z ne stoji kvrčica...

Додај коментар