Режисери из сенке гађају Путина

Факти истражују:

ШТА СТОЈИ ИЗА КОНСТРУКЦИЈЕ ДА ЈЕ НОРВЕШКА МОЛИЛА ПУТИНА ДА СПРЕЧИ БРЕЈВИКОВ МАСАКР

  • Јасно је да се у ЕУ Тајмсу ради о манипулацији да се један злочин стави у контекст коме не припада и да се доведе у везу са људима који са њим немају и не могу да имају никакве везе 

     ТРИЛЕР-конструкција објављена на веб-сајту ЕУ Тајмс – да је норвешки премијер Јенс Столтенберг наводно два дана унапред знао за будући злочин Андерса Брејвика – и да је молио руског колегу Владимира Путина да му помогне да се осујете планови неке тајанствене „елите“ – изазвала је разумљив интерес и отворила мноштво питања. Утолико неизбежнијих што су режисери из сенке све повезали са мистериозним „извештајем ФСБ“, руске службе државне безбедности.

     Управо због увлачења ФСБ у игру било је унапред јасно да цела прича – колико год оперисала и реалним чињеницама – представља покушај да се некоме напакује. Неизбежна прва помисао била је права нису неименоване „елите“ већ руски лидер Владимир Путин. Јер, крајњи утисак који се нудио неупућенима био је: ФСБ је знала, Путин је знао – а није прстом мрднуо да помогне Норвешкој и спаси невине жртве.

     Међутим, режисери ипак нису тако вешти као што би волели. Прво, потпуно је немогуће да је ФСБ нешто знала јер то није обавештајна служба која агентуру има и у Норвешкој. ФСБ је служба у чијој надлежности су државна безбедност Русије и контрашпијунажа. Некакав `извештај` из Норвешке могла је, евентуално, имати  руска обавештајна мрежа СВР. А то нису једини гафови и нелогичности.

     Јер, ако је Столтенберг знао два дана унапред – зашто није алармирао сопствену јавност, уосталом – зашто није за помоћ `молио` - уместо Путина – председника САД Обаму. То би било много логичније с обзиром да је Норвешка важан амерички савезник чију ће територију и САД и НАТО све више користити за стратешко заокружавање и опкољавање Русије.

     Уосталом, погледајмо шта су за портал  Факти о свему рекли домаћи експерти.

     Против Путинове кандидатуре

  • За Запад је проблем у томе што Путин развија самосталну геополитичку опцију евроазијства која је у супротности са америчком политиком атлантизма

     Зоран МИЛОШЕВИЋ, научни саветник Института за политичке студије

     ОДМАХ после тог злочина појавиле су се информације да је хвалио Србе и Путина, па ово може да буде против Путинове кандидатуре коју Американци не подржавају и радије би на челу руске државе видели Дмитрија Меведева.

     Проблем је у томе што Путин развија самосталну геополитичку опцију евроазијства која је у супротности са америчком политиком атлантизма. Више пута су руски политичари, па и Медведев, истицали поводом украјинског колебања - да ли ће се Кијев определити за ЕУ или Царински савез, или ће Укајина остати  неутрална?

     И Медведев је, дакле,  Украјинцима ставио до знања да се морају определити,  јер је ЕУ сасвим супротан политички концепт.

     У овом ширем контексту, јасно је да се у ЕУ Тајмсу ради о манипулацији да се један злочин стави у контекст коме не припада и да се довде у везу са људима који са њим немају и не могу да имају никакве везе.

     Са степеном демократије какав имају Норвешка и Велика Британија, а узимајући у обзир последња дешавања у тим земљама, очигледно је да ће (из хаоса) проистећи репресивнији системи...

     Пензионисани US-генерали мало превише воле Норвешку

  • Иза целе ствари стоје америчке обавештајне војне службе! Постоје само две или три службе у целом свету – америчка, енглеска или израелска – које су, по мом мишљењу, способне да оду у другу земљу и да направе нешто такво

  • Брејвик је дуго припреман. Пре десет година је прошао обуку атентатора под хипнозом, са уграђивањем посебних програма са кодом за самоуништење. Тај програм се зове „римембер ту форгет“ (сети се да заборавиш) - кад неко почне да их пита за те ствари, они почињу да причају којешта

  • Бомба од вештачког ђубрива је измишљотина. Није питање тежине, него запремине. Њему би требао камион са сандуком од осам кубика. То је манпулација, једна од оних у којима субверзивне службе, које припремају такве акције, рачунају на необавештеност обичних грађана. Цела прича је перфидна подметаљка

  • У Норвешкој је седиште пројекта „Stay behind“ (Oстани иза), а то је програм активиран у Италији 60-их и 70-их година - за рушење комунизма. Тај центар је у последњих 10-ак година пребачен у Норвешку, јер је Русија и даље велики конкурент

     Писац више књига о деловању светске закулисе Милан ВИДОЈЕВИЋ:        

     Седиште тих новина је у Енглеској, десничарско-конзервативне су оријентације, антиглобалисти су и залажу се за очување европске културе.

     ФСБ је унутрашња служба, па не знам како је ЕУ Тајмс могао добити `материјал` од такве – унутрашње - службе.

     У тексту се каже и да је МИ5 такође учествовала у томе, али је и то проблематично, пошто и се та служба бави само унутрашњом безбедношћу, а МИ6 је задужена за контраобавештајни рад. Тако да овој новини треба поставити питање: одакле им то.

     Све је склопљено као теорија завере? Да ли је све склопљено тако да неко са Запада жели да сруши Норвешку? Не жели! Јер, Русија и Норвешка су у озбиљном конфликту због права искоришћења Арктика, где свака полаже право на део подморја. Оне ће се сударати  у врло блиској будућности, и не верујем да су тако блиске.

     Зашто онда? У Норвешкој је седиште пројекта „Stay behind“ (Oстани иза), а то је програм активиран у Италији 60-их и 70-их година - за рушење комунизма. Тај центар је у последњих 10-ак година пребачен у Норвешку, јер је Русија и даље велики конкурент.

     У Норвешкој живи јако велики број пензионисаних америчких генерала. Наводно им Норвешка више одговара од, на пример, Хаваја. Њихово пензионисање у Норвешкој нема везе са пројектом, него са љубављу према тој земљи...

   „Мора да се измисли лудак. Увек је један, јер ако их је више, онда је реч о завери, па се поставља питање да ли је умешан неко из земље и истрага мора да иде у другом правцу. Пошто је лудак, ту се истрага завршава.“

     

     Тај програм, дакле, функционише. И, требало је заоштрити ситуацију. Брејвик је из програма.

     Бомба од вештачког ђубрива је измишљотина. Није питање тежине, него запремине. Њему би требао камион са сандуком од осам кубика. То је манпулација, једна од оних у којима субверзивне службе, које припремају такве акције, рачунају на необавештеност обичних грађана. Цела прича је перфидна подметаљка.

     Зашто? Да бисте направили озбиљну бомбу - то не можете у гаражи! Једино што је доступно лудаку су ђубриво и бензин. Али, нигде нема извештаја како се та бомба активира. Полијете ђубриво бензином, и шта онда? Морате да имате тајмер, даљински упаљач. А где сте нашли упаљач за бомбу, кад то не може да се купи у радњи!? То мора да дође из фабрике или да га сами направите - а то не може да се ради по принципу како то замишља Мали Микица у америчким филмовима.

     Морате да имате материјал за прављење детонатора. То нигде није објашњено. По истом принципу, Тимоти Меквеј који је дигао зграду у Оклахома ситија има исту матрицу. Њега су исто оптужили да је направио бомбу, а у извештајима су повећавали килажу, док нису стигли до 1200 кила, колико не може да стане у његов комби. Бомба, барометрична, била је постављена у зграду, а комби лажњак је подметнут. То је државно направљена бомба.

     Дакле, мора да се измисли лудак. Увек је један, јер ако их је више, онда је реч о завери, па се поставља питање да ли је умешан неко из земље и истрага мора да иде у другом правцу. Пошто је лудак, ту се истрага завршава.

     Мора да се докаже да је лудак. То што се сликао у масонској одећи, не значи да је лудак. Исто је и са причом да је удружен у неотемпларе - таквих удружења има милион.

   „Како је Брејвик купио пушке, кад у Норвешкој не можте да купите оружје, па чак ни полиција не носи пиштоље на улици? Како је он купио пушке које је наручио преко купона, да му стигну из Америке?“ 

     

     Чланови његове породице су из високе средње класе. Отац му је био дипломата у Лондону. Брејвик је изабран ко зна када и човек је био у програму. Активирали су му програм и шта сад?

     Месијанство је почетак шизофреније и треба видети да ли је Брејвик човек са дијагнозом - лекар је одмах рекао да је он фанатик... 

     Тек, вероватно је било замишљено да он настрада у експлозији комбија, као Меквеј, који је преживео јер је бомба заказала.

Како је Брејвик купио пушке, кад у Норвешкој не можте да купите оружје, па чак ни полиција не носи пиштоље на улици? Како је он купио пушке које је наручио преко купона, да му стигну из Америке?

   „Није ли поента приче да је Путин могао да помогне, а није хтео?“

     

     Зар норвешка царина нема скенер, него човек дође и подигне пушке и десет кутија метака, а габарит: метар са метар? То су те приче из „мајнд контрол“ (контрола ума) програма!

     Неко сада покушава да замути причу и пребаци је на интернационални план - да не би испало да је неко у норвешкој учествовао у завери.

     Која земља не уме сама да се одбрани па тражи помоћ од иностранства? Руси су, као, могли да помогну, а нису хтели. Није ли поента приче да је Путин могао да помгне, а није хтео?

     ФСБ се бави унутрашњом безбедношћу Русије, како да они знају шта се дешава у иностранству? Тај ЕУ Тајмс треба да каже ко им је извор који иде све до ФСБ-а , до генерала који реферишу само Путину! Како то су сазнале неке новине из Енглеске? Којешта! 

     Иза целе ствари стоје америчке обавештајне војне службе! Постоје само две или три службе у целом свету – америчка, енглеска или израелска – које су, по мом мишљењу, способне да оду у другу земљу и да направе нешто такво.

     Наравно да су морали да имају помагаче око припрема. Неко из државе је морао да им помаже.  

     Брејвик је дуго припреман.Пре десет година је прошао обуку атентатора под хипнозом, са уграђивањем посебних програма са кодом за самоуништење. Па, онда једног дана фијукне, само тако.

     Тај програм се зове „римембер ту форгет“ (сети се да заборавиш). Кад неко почне да их пита за те ствари, они почињу да причају којешта.

     Ускоро ћемо видети шта је разлог. Одмах је у Енглеској дошло до немира, градоначелник Лондона је рекао да ће сурово бити кажњени... Зашто? Да би се у демократским земљама донели посебни прописи, демократија ће бити пришрафљена, стиснута! Наравно - ради безбедности грађана. На државу не смете да баците камен, да причате против ње, да другачије мислите...

     Диана Милошевић

 

     КО СЕ КРИЈЕ ИЗА ЕУ ТАЈМСА И ШТА СЕ ПРЕКО ЊЕГА ПЛАСИРА?

     И Обаму приписали Путину

Обама са трупама

  • У америчкој јавности, ЕУ Тајмс се нашао под рефлекторима крајем новембра 2009. након што је објавио причу да је председник Барак Обама „започео са регрутацијом милион војника“ спремајући се за грађански рат на северу САД

  • Лист је као своје изворе и тада, такође, цитирао“ анонимне Русе. Тачније, неименоване „руске војне аналитичаре“ који су о тој наводној Обаминој намери наводно „рапортирали премијеру Путину“.

  • У једном извештају се ЕУ Тајмс везује за име Џесике Нахтман (Jessica Nachtman), супруге Кристофера Нахтмана (Christopher Nachtman), „бившег члана неонацистичке групе 'Национална алијанса' (National Alliance)“

     ПОГЛЕДАЈМО сада: шта је сам ЕУ Тајмс (European Union Times) и – ко стоји иза њега и у чијем би интересу могле да буду овакве „сторије“ .

     Тај веб-сајт за себе тврди да је „европски лист са седиштем у Европи и са оперативним гранама у САД и Канади“. Међутим, ово је – најблаже речено - тешко проверити.

     Прво, на веб-сајту портала нема никаквих информација о ауторима прилога. Зато смо бар неке податке потражили из других извора.

     У америчкој јавности, ЕУ Тајмс се нашао под рефлекторима крајем новембра 2009. након што је објавио причу да је председник Барак Обама „започео са регрутацијом милион војника“ спремајући се за грађански рат на северу САД. Лист је као своје изворе и тада, такође, `цитирао` анонимне Русе. Тачније, неименоване „руске војне аналитичаре“ који су о тој наводној Обаминој намери наводно „рапортирали премијеру Путину“.

     Тај текст се може преузети са линка:

     http://www.eutimes.net/2009/11/obama-orders-1-million-us-troops-to-prepare-for-civil-war/

     У извештају аутора Лерија Келера (Larry Keller, човека који се, иначе, бави праћењем „милитантних десничарских група“ у САД) - тврди се да се домен портала ЕУ Тајмса, eutimes.net (који је регистрован 26. октобра 2009.) води на име Џесике Нахтман (Jessica Nachtman), супруге Кристофера Нахтмана (Christopher Nachtman), „бившег члана неонацистичке групе 'Национална алијанса' (National Alliance)“.

   „Регистрован на Флориди, у округу Палм Бич...“

     

     Сам тај извештај је објавио амерички НВО „Јужњачки центар за закон о сиромашнима“ (Southern Poverty Law Center, скр. SPLC), који се бави праћењем „белих расистичких група“ у САД и широм света (па се тако у њему нађе и понешто о „српским ћелавцима и нацистима“).

     У време када је SPLC истраживао ову причу, прецизира се у извештају који носи назив „Супруга расистичког скинхеда стоји из европског 0 'новинског' сајта“, каже се да је био регистрован на Флориди, у округу Палм Бич. Даље, SPLC тврди да је Кристофер Нахтман био умешан у инцидент током којег је ножем убо човека (такође наводног скинхеда) пред предавање Дејвида Ирвинга „ревизионисте Холокауста“.

     Данас се не може проверити на кога је регистрован домен, пошто претрага указује да је домен од 31. маја 2010. регистрован преко интернет фирме из Торонта, из Канаде, „Тјукаус“ (Tucows) која не даје податке о регистранту. Немамо друге, него да се – ко је на то спреман - верује SPLC.

   SPLC, уз све ово, примећује да је госпођин супруг „у последње време био активан у „Фолксфронту“ (Volksfront), расистичкој скинхед групи“. Али, и ово: чик проверите!“

     

     А „лево“ или „прогресивно“ оријентисани вебсајт „Рационални Вики“ који се бави критиком извора вести на интернету и део је Википедије - тврди да су чланци Јуропиан Јунион Тајмса линковани на „либертаријанске чајаначке блогове“ који су „претпостављамо задовољни што су открили да оно што изгледа као новински сајт подржава њихове ставове“. Међутим, каже „Рационални Вики“, „када се боље погледа, (сајт) не представља ништа више до компилацију и прежвакавање различитих новинарских прича какве пласира један нарочито непријатан блог који нагиње ка екстремној десници“. Приписују му се „ксенофобичност, антисемитизам па чак и расистичке предрасуде“.

     Такође се ЕУ  Тајмсу оспорава квалификатив „европски“ јер је „интересантно колики број прича апсолутно нема везе са Европом“.

     SPLC каже да их је након њиховог првог блога контактирала Џесика Нахтман да им каже како она само обезбеђује веб хостинг за „једног Европљанина који живи у иностранству“ а она, наводно, није желела да га идентификује.

     SPLC такође, тврди, да је Нахтман демантовала да је она ауторка или уредница садржаја домена.

     SPLC, уз све ово, примећује да је госпођин супруг „у последње време био активан у „Фолксфронту“ (Volksfront), расистичкој скинхед групи“. Али, и ово: чик проверите!

 

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари