Ракета у Хомсу убила два западна новинара

ЖИПЕ ИСКОРИСТИО ПРИЛИКУ ДА ОЦЕНИ ДА ЈЕ

„СВЕ НЕПОДНОШЉИВИЈА РЕПРЕСИЈА“ СИРИЈСКИХ СНАГА

             Колвин и Ошлик

        ХОМС, (ФоНет) - Два новинара западних медија погинули су данас у опкољеном сиријском граду Хомсу када је у артиљеријском нападу погођена кућа која је претворена у импровизован медијски центар, пренео је АП.

        Истовремено, сиријске снаге лојалне председнику Башару ал Асаду убиле су најмање 27 млађих мушкараца током рација у селима на северу земље, саопштили су опозициони активисти.

        Новинари Мари Колвин, Американка која је радила за британски „Сандеј тајмс“ и француски фотограф Реми Ошлик убијени су када је ракета погодила медиа центар у Баба Амри.

        Активисти наводе да је у нападу настрадало још неколико људи. Обоје новинара су ветерани извјештавања из ратова на Блиском истоку и са осталих ратних попришта.

        Француски министар иностраних послова Ален Жипе потврдио је смрт једног француског новинара `у насиљу у Сирији` пошто су владине снаге гранатирале немирни централни град Хомс, пренео је АП.

        Жипе је изјавио да то указује на „погоршање ситуације“ и „све неподношљивију репресију“ сиријских снага.

        У извештајима се наводи да је широм Сирије у уторак је погинуло више од 100 људи, укључујући 40 у Хомсу, када су владине снаге напале упоришта опозиције.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари