Пукоше и САД и ЕУ и НАТО у Македонији – не прођоше ни мамци, ни притисци, ни уцене, ни мађије

ЕВО ПРИМЕРА КАКО ИСТОРИЈА НЕКЕ СВОЈЕ ВАЖНЕ ПАРТИЈЕ ИГРА НА МАЛИМ „ШАХОВСКИМ ТАБЛАМА“

* Излазност била далеко (пола сата пре затварања гласачких места само 34,09 одсто) од Американцима, ЕУ и НАТО потребне натполовичне и макар половине гласова „за“ унутар те половине

* А нису се креатори македонске меке обојене револуције - која је завршницу добила у избрима  и постизборним манипулацијама које су на власт довеле `америчко`-шиптарску коалицију на челу са експонентом тајних служби САД и НАТО Зораном Заевом – усудили да Македонцима омогуће ни да се на референдуму изјасне о „Северној Македонији“. Сакрили су се иза питања „Да ли сте за чланство у ЕУ и НАТО са прихватањем договора Републике Македоније и Републике Грчке?

Очекивано, Заев се хвата за то што је већина (око 91 одсто) оних који су изашли на референдум била „за“ у покушају да ту лажну већину политички капитализује: „Глас посланика у Собрању треба да буде глас ове већине и треба да убрзамо припреме за коначно чланство у НАТО и ЕУ јер је то важно за бољи живот наше деце и будућност свих грађана. Очекујемо да посланици ВМРО-ДПМНЕ поштују вољу већине грађана који су изашли на референдум јер ће – ако не буде тако – уследити превремени избори“

--------------------------------------------------------------------

         ИСТОРИЈА некада своје важне партије игра на малим `шаховским` таблама.  А управо то је учинила 30. септембра 2018. у Македонији која се на лукавом референдуму – на којем је било питање „Да ли сте за чланство у ЕУ и НАТО са прихватањем договора Републике Македоније и Републике Грчке?”  - уписала и у историју Европе.

         Нису се креатори македонске меке обојене револуције - која је завршницу добила у избрима  и постизборним манипулацијама које су на власт довеле `америчко`-шиптарску коалицију на челу са експонентом тајних служби САД и НАТО Зораном Заевом – усудили да Македонцима омогуће да се на референдуму изјасне о „Северној Македонији“. Рачунали су да ће им `лопту` протурити кроз ноге и обећавањима евроатлантског раја, и плашењима лошим животом и самоизолацијом. Још су на Македонце сручили праву инвазију својих функционера којји су има објашњавали да они и Грци најбоље знају шта је за Македонце добро.

         Али, није им вредело.

         Пукли су на македонском референдуму и Европска унија и НАТО. И обећавање-наметање евроатлантских златних брда и будућности.

         Не упецаше се ни на ЕУ мамце ни на НАТО-удицу Македонци. Одржаше лекцију много већим европским народима.

         Капа доле!

         На референдуму о имену државе до 18.30 гласало је једва  34,09 одсто бирача, саопштила је Државна изборна комисија (ДИК).

         Тај податак добијен је на основу 84,83 одсто обрађених листића, изјавио је председник ДИК Оливер Деркоски на последњој конференцији за новинаре о излазности.

         А пошто се гласало до 19:00, јасно је да већ тада било да од излазности од 50 одсто плус 1 глас неће бити ништа. А самим тим ни од Заеву, Американцима, ЕУ и НАТО потребне бар половине унутар те половине.

         Сам Заев се ухватио за то што је већина (око 91 одсто) оних који су изашли на референдум била „за“ покушао да ту лажну већину политички капитализује.

         Нагласио је да је референум био само консултативни и да вољу оних који су гласали као се свиђа њему, САД, ЕУ и НАТО треба да реализује Собрање  јер ће у супротном уследити – превремени парламентарни избори.    

         - Глас посланика у Собрању треба да буде глас ове већине и треба да убрзамо припреме за коначно чланство у НАТО и ЕУ јер је то важно за бољи живот наше деце и будућност свих грађана. Очекујемо да посланици ВМРО-ДПМНЕ поштују вољу већине грађана који су изашли на референдум јер ће – ако не буде тако – уследити превремени избори.

         Гласачка места – укупно 3.480 – отворено је у 7:00.

         Право гласања на референдуму имало 1.806.337 грађана Македоније.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари