„Престаните да јадикујете, морамо да гурамо напред”

ОБАМА ПОРУЧИО АФРОАМЕРИКАНЦИМА

„ПОТРЕБНА МИ ЈЕ ВАША ПОМОЋ”

  • Обама је напоменуо да ће пакет смањења пореза на зараде, пореске олакшице за бизнис и потрошњу за инфраструктуру бити од користи за 100.000 црнаца власника предузећа и 20 милиона Афроамериканаца радника

  • Према попису из 2010. црнци чине 12,6 одсто од 308,7 милиона становника САД

        ВАШИНГТОН, (ФоНет) – Председник САД Барак Обама поручио је црнцима, као веома снажној гласачкој бази, да престану да плачу и да се жале, да "обују ципеле за марширање" и да га следе у борби за радна места и друге шансе.

        Обамин говор на годишњој вечери Клуба црначких представника у Конгресу САД, био је одговор на све гласније приговоре челника афричкоамеричке заједнице да је дао превише уступака републиканцима и да не ради довољно у борби против незапослености црнаца, која је скоро двоструко већа од националног просека и износи 16,7 одсто.

        "Знам да то обесхрабрује људе. Слушам вас", рекао је Обама пред око 3.000 окупљених у Конгресном центру у Вашингтону, пренела ТВ мрежа "MSNBC News".

        Председник САД је нагласио да црнци треба да верују у будућност и да треба да схвате да неће победити у борби ако не стану на његову страну.

        "Потребна ми је ваша помоћ", поручио им је Обама.

        Он је признао да су Американци афричког порекла много страдали због рецесије и да га фрустрира што треба толико дуго да се преокрене тренд у привреди.

        "Много људи једва спаја крај с крајем", рекао је Обама и додао да црнци из искуства своје борбе за грађанска права добро знају да борити се за праве ствари није лако.

        "Скините кућне папуче и оставите их у спаваћој соби. Обујте ципеле за марширање. Престаните да приговарате. Престаните да јадикујете. Престаните да плачете. Морамо да гурамо напред. Имамо посла", рекао је Обама.

        Обама је напоменуо да ће пакет смањења пореза на зараде, пореске олакшице за бизнис и потрошњу за инфраструктуру бити од користи за 100.000 црнаца власника предузећа и 20 милиона Афроамериканаца радника.

        Према попису из 2010. црнци чине 12,6 одсто од 308,7 милиона становника САД.

        Око 65 одсто црначких бирача изашло је на изборе 2008. а више од 90 одсто гласало је за Обаму.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари