Председништво БиХ: Предстоје тешки дани - епидемија још није достигла врхунац

ПОТРЕБНЕ СУ ОДЛУЧНЕ МЕРЕ ДА БИ СЕ ИЗБЕГЛЕ КАТАСТРОФАЛНЕ ПОСЛЕДИЦЕ

* У заједничкој изјави чланова Председништва БиХ се наводи: Неке земље су нам већ помогле, неке припремају помоћ, а са бројним пријатељима се разговара, тако да БиХ и овај пут није остала и неће остати без помоћи

* Изјава садржи и апел: „Поштовани грађани, позивамо вас да имате повјерење у институције система, да пратите њихове наредбе и упуте, те се придржавате прописаних мјера. Сачувајмо животе и здравље. Покажимо одговорност, солидарност и заједништво“

_____________________________________________________________________

        ЕПИДЕМИЈА корона вируса у БиХ још није достигла врхунац, предстоје тешки дани, што захтева одлучне мере како би се избегле катастрофалне последице као у неким другим земљама, наводи се у заједничкој изјави чланова Председништва БиХ.

        Сви нивои власти у БиХ предузели су све што је неопходно с циљем да се сачувају животи и здравље људи, што је и приоритет, а паралелно се продузимају и кораци како би се ублажио неминовни економски удар, истиче се у заједничкој изјави.

        Чланови Председништва БиХ наглашавају да власти на свим нивоима, здравствени радници, полицајци, војници, инспектори, људи ангажовани у цивилној заштити и сви други, улажу огромне напоре како би се зауставило ширење корона вируса, те им на томе честитају.

        "Међутим, сви ти напори неће дати резултат уколико се наредбе, мјере и препоруке не буду у потпуности поштовале и уколико сваки човјек не покаже властиту одговорност према себи, према члановима своје породице и према другим људима", наводи се у изјави.

        Чланови Председништва БиХ позивају грађане да се стриктно придржавају свих прописаних наредби, мера и препорука, те напомињу да апсолутна већина то и чини, на шта им је изаражена захвалност.

        У заједничкој изјави се напомиње да, ипак, и даље има оних који неодоговорно крше прописане мјере и да такви заслужују најригорозније санкције, те су надлежне институције позване да то без одлагања чине, у складу са важећим законима.

        "Свјесни да се свака земља суочава са проблемима изазваним пандемијом, ми као Предсједништво БиХ, и сваки од нас појединачно, на међународном плану предузимамо све што је потребно да обезбиједимо помоћ или куповину неопходне медицинске опреме којом би се ојачао наш задравствени систем. На томе раде и други нивои власти и институције", истиче се у изјави.

        У изјави се наглашава да су неке земље већ помогле, неке припремају помоћ, а са бројним пријатељима се разговара, тако да БиХ и овај пут није остала и неће остати без помоћи, што ће свакако бити цењено.

        Чланови Председништва БиХ изразили су подршку и напорима које чине домаће компаније у производњи заштитне и друге медицинске опреме, хране и дезинфекцијских средстава.

        "Поштовани грађани, позивамо вас да имате повјерење у институције система, да пратите њихове наредбе и упуте, те се придржавате прописаних мјера. Сачувајмо животе и здравље. Покажимо одговорност, солидарност и заједништво, јер је то услов да савладамо изазов са којим смо суочени", наводи се у заједничкој изјави.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари