Подметачина: Цвијановић није била против присуства украјинског амбасадора

КАБИНЕТ СРПСКОГ ЧЛАНА ПРЕДСЕДНИШТВA БИХ: СВЕ ЈЕ УСМЕРЕНО НА ДЕСТАБИЛИЗАЦИЈУ У БиХ

Председништво БиХ

* Поједини медији објавили да се Цвијановићева "успротивила одлуци да Серхиј Миниаилов седи међу амбасадорима на инаугурацији чланова Председништва БиХ

____________________________________________________________

       НАЈОБИЧНИЈА је лаж да новоизабрани српски члан Председништва БиХ Жељка Цвијановић није допустила да данашњој конститутивној сједници новог сазива Председништва БиХ присуствује украјински представник Серхиj Миниаило.

       Служба за протокол и церемонијал Председништва БиХ усаглашавала је списак званица са контакт особама новоизабраних чланова Председништва, а када су у питању чланови дипломатског кора - позвани су само резидентни амбасадори, односно шефови дипломатско-конзуларних мисија који своје седиште имају у Сарајеву, саопштено је из Кабинета новоизабраног српског члана Председништва.

       - Немамо ништа против присуства представника Украјине конститутивној седници Председништва БиХ, али имамо против лажних и злонамерних медијских текстова, који имају за циљ да дезинформишу јавност и дестабилизују политичку ситуацију у БиХ - истиче се у саопштењу.

       Поједини медији пренели су да се Цвијановићева "успротивила одлуци да Миниаилов седи међу амбасадорима на инаугурацији чланова Председништва БиХ".

       Конститутивна сједница Председништва БиХ биће одржана данас у Сарајеву - са примопредајом дужности и полагањем заклетве новоизабраних чланова.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари