„Осмица“ пљуцкао на забране Тужилаштва БиХ – оно опет тражи притвор за директора ОБА

ИМА ДОКАЗЕ ДА ЈЕ У ИНОСТРАНСТВО ПУТОВАО СА ЛИЦЕМ КОЈЕМ НИЈЕ СМЕО НИ ДА СЕ ПРИБЛИЖИ

Осман Мехмедагић (у првом плану, делимично заклоњен)

и Асим Сарајлић (одмах иза њега, у средини) 

* Медији објавили да је директор ОБА Осман Мехмедагић прекршио мере забране које му је одредио Суд БиХ, јер се на свадби кћерке председника СДА Бакира Изетбеговића приближио Асиму Сарајлићу, сведоку у кривичном поступку који се води против њега

_________________________________________________________

       ТУЖИЛАШТВО БиХ упутило је Суду БиХ захтјев за опозив мера забране и одређивање мере притвора директору Обавештајно-безбедносне агенције БиХ (ОБА) Осману Мехмедагићу којег оптужница терети за тешка кривична дела злоупотреба положаја или овлаштења, фалсификовање исправе и прања новца.

       Одређивање мере притвора затражено је због непоштивања мјра забране одређених одлуком Суда БиХ, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

       У оквиру рада на предмету, Тужилаштво БиХ је дошло до информација и доказа да је Мехмедагић у протеклом периоду путовао, комуницирао и боравио на одмору у иностранству са особом која је наведена као сведок у предмету, а којој се није смео прибижавати на удаљеност мању од 50 метара у складу са изреченим мерама забране.

       Због евидентирања кршења изречених мера забране, затражено је одређивање притвора.

       Медији су раније пренели да је Мехмедагић прекршио мере забране које му је одредио Суд БиХ, јер се на свадби кћерке председника СДА Бакира Изетбеговића приближио Асиму Сарајлићу, свједоку у кривичном поступку који се води против њега.

       Суд БиХ потврдио је оптужницу Тужилаштва БиХ против Мехмедагића због постојања основане сумње да је починио тешка кривична дела злоупотреба положаја или овлаштења, фалсификовање исправе и прања новца.

       Суд БиХ одбио је да одреди притвор Мехмедагићу, те одредио мере забране.

       Једна од мера забране и забрана контактирања са сведоцима Тужилаштва БиХ у овом предмету, укључујући и приближавање на удаљености од 50 метара, те сваки контакт и разговор о предмету са било којом особом, осим са браниоцима.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари