Орбан: Садашња западна друштва потпуно су супротна људској природи и – урушиће се

ОЦЕНИО: ПРАВОСЛАВЉЕ ЈЕ НАЈВАЖНИЈА РЕЗЕРВА ЗА ОБНОВУ ВЕРСКИХ СТУБОВА НА ЗАПАДУ

* Мађарски премијер упозорио: „Ако Европа жели да опстане, мора да се врати вери која је створила свети поредак на коме је изграђена њена цивилизација“

_____________________________________________________________

           ЗАПАДНА друштва су формирана током протеклих 30 година на бази атеизма и родне идеологије, али ће се сигурно урушити, а повратак традицији биће бржи него што нам се сада чини, рекао је мађарски премијер Виктор Орбан на састанку са учесницима међународне медијске конференције.

           „Моја анализа је да је садашња структура западних друштава, потпуно супротна људској природи. Дефинитивно ће се срушити, надам се, не у стилу Армагедона“, цитирао је Орбана Род Дрехер, новинар листа The American Conservative који је био присутан поменутом састанку.

Виктор Орбан

           Према речима мађарског премијера, ако Европа жели да опстане, мора да се врати вери која је створила „свети поредак на коме је изграђена њена цивилизација“.

           „Ако се хегемонија родне идеологије и друге манифестације прогресивног лудила брзо разбију, онда ће се повратак традицији догодити много брже него што можемо замислити. Али, прво их морамо политички уништити“, рекао је Орбан.

           Мађарски премијер је православне хришћане назвао „најважнијом резервом” за обнову верских стубова на Западу:

           „Највећа нада данас су православци. Они се не свађају, они верују. Ми [протестанти и католици] се свађамо све време“.

Патријарх Кирил

           Мађарска је раније одбила да одобри шести пакет санкција против Руске Федерације све док патријарх московски и целе Руси Кирил није био скинут са `црне листе`.

           Орбан је више пута изјављивао да не може да подржи санкције против верских поглавара, посебно против руског патријарха.

            У то време је мађарски министар спољних послова Петер Сијарто рекао да је скидање патријарха Кирила са санкционе листе ЕУ за његову земљу „принципијелно питање због поштовања слободе вероисповести“.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари