Орбан организује референдум о забрани ЛГБТ пропаганде међу децом

ЛИДЕРИ 17 ЗЕМАЉА ЕУ ЗАТРАЖИЛИ ОД БУДИМПЕШТЕ ДА ОДУСТАНЕ ОД ЗАКОНА О ЗАШТИТИ ДЕЦЕ

Виктор Орбан са супругом и кћеркама

* Мађари ће бити питани да ли подржавају: одржавање презентација за малолетнике у образовним институцијама на тему сексуалне оријентације без одобрења родитеља; да ли су за промовисање операција промене пола; да ли су за омогућавање малолетницима приступа услугама промене пола; подржавају ли публиковање у медијима тема о промени пола и других садржаја сексуалне природе који могу утицати на развој деце?

* Немачки политиколог Александар РАР: Мађарски лидер је показао да је са својим народом, а не са бриселском демократијом. Мађари су, попут Пољака, Бугара, Грка, тежили ЕУ како би постали чланови континенталне економске асоцијације, али ће се успротивити присиљавању на круте идеолошке оквире и законе којима ће легализовати истополне бракове, по узору на Сједињене Државе или Западну Европу. Бриселска бирократија је озбиљно забринута да ће источноевропске земље сићи са пута који западна Европа сматра прогресивним“

* Андреј КОРТУНОВ, генерални директор Руског савета за међународне послове, верује да ће за Орбана референдум постати додатни извор легитимитета и својеврсно оружје у борби против Брисела

_______________________________________________________

       МАЂАРСКА је започела још једну рунду борбе против руководства Европске уније која тој  земљи намеће толерантне вредности.

       Будимпешта намерава да одржи референдум о ЛГБТ пропаганди међу децом.

       И, сви су изгледи да ће се већина Мађара изјаснити против таквог сексуалног васпитања, што ће додато појачати незадовољство Брисела. Међутим, неколико других источноевропских земаља спремно је да стане на страну Мађара.

       Али, лидери 17 од 27 земаља ЕУ потписали су документ којим Мађарску позивају да укине закон и поштује људска права.

       Касније је Европска комисија запретила мађарским властима тужбом због кршења права хомосексуалне заједнице и истовремено одбила план обнове мађарске економије након пандемије, образлажући ту одлуку недовољним гаранцијама против корупције.

       „Брисел је протеклих недеља отворено нападао Мађарску због закона о заштити деце", рекао је њен премијер Виктор Орбан. - У западној Европи ЛГБТК активисти посећују вртиће, школе, одржавају мајсторске курсеве о сексуалном васпитању. То желе да учине и у Мађарској “.

       Шеф Европске комисије Урсула фон дер Лајен упозорила је Будимпешту: „Европа никада неће дозволити да се одређени делови нашег друштва стигматизују због онога кога воле“.

       На референдум, чији датум још није утврђен, биће изнето пет питања.

       Мађари ће бити питани да ли подржавају: одржавање презентација за малолетнике у образовним институцијама на тему сексуалне оријентације без одобрења родитеља; да ли су за промовисање операција промене пола; да ли су за омогућавање малолетницима приступа услугама промене пола; подржавају ли публиковање у медијима тема о промени пола и других садржаја сексуалне природе који могу утицати на развој деце?

       Мађарска се, попут Пољске, сматра једним од шампиона традиционалних породичних вредности у Европској унији.

       Иначе, Европска унија и Варшави прети тужбама због „хомофобних закона“.

       Мађарски устав већ дефинише породицу као заједницу мушкарца и жене, а истополним паровима је забрањено усвајање деце.

       По мађарском закону о заштити деце од хомосексуалне пропаганде,  посебно до 23 сата и без означавања „18+“,  на телевизијама је забрањено приказивање било чега што се односи на сексуалне мањине и промену пола.

       Ако мађарски референдум буде успешан, и друге државе региона ће следити „Орбанов пример“ – оценио је немачки политиколог Александар Рар. - Мађарски лидер је показао да је са својим народом, а не са „бриселском демократијом“.

        „Мађари су, попут Пољака, Бугара, Грка, тежили Европској унији како би постали чланови континенталне економске асоцијације, чији чланови показују солидарност и узајамну подршку. Али, људи Источне Европе и Балкана ће се успротивити томе да буду присиљени на круте идеолошке оквире и приморани да доносе законе којима ће легализовати истополне бракове, по узору на Сједињене Државе или Западну Европу. Бриселска бирократија је озбиљно забринута да ће источноевропске земље сићи са пута који западна Европа сматра прогресивним“ – наглашава Рар.

       Мало је вероватно да ће врх ЕУ покренути искључивање Мађарске из Уније.

       Свака жешћа реакција Европске уније окреће све више и више источноевропских земаља против Немачке, Белгије или Француске, где су ЛГБТ права постала готово доминантна религија .

       Андреј Кортунов, генерални директор Руског савета за међународне послове, верује да ће за Орбана референдум постати додатни извор легитимитета и својеврсно оружје у борби против Брисела.

       Кортунов наглашава да ће се наставити борба између Мађарске и Европске уније за право да земље-чланице имају свој однос према овој теми.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари