Обама признао да ће наставити да тражи савете од Дејлија

АМЕРИЧКИ ПРЕДСЕДНИК

ПОВОДОМ ОСТАВКЕ ШЕФА СВОГ КАБИНЕТА

Лу - Обама - Дејли

  • Барак Обама изјавио да је током прошле године Вилијам Дејли био блиско укључен у сваку одлуку САД о окончања рата у Ираку, као и у акцију подршке САД народу Либије

        ВАШИНГТОН, (ФоНет) - Амерички председник Барак Обама потврдио је да је шеф његовог кабинета Вилијам Дејли поднео оставку, изразио је жаљење због такве одлуке свог блиског сарадника и саопштио да је на његово место именовао Џека Луа.

        „Очигледно да ово није било лако чути“, рекао је Обама на конференцији за штампу и додао да одлуку Дејлија, који је на тој функцији био нешто више од годину дана, није одмах прихватио.

        „Питао сам га да узме неколико дана слободно како би се уверио да греши, а он ми је одговорио да жели да више времена проведе са својом породицом“, рекао је Обама. Обама је додао да је током прошле године Дејли био блиско укључен у сваку одлуку САД о окончања рата у Ираку, као и у акцију подршке САД народу Либије.

        „Он је одиграо централну улогу у доношењу историјских трговинских споразума са Јужном Корејом, Колумбијом и Панамом. Био је од непроцењиве вредности у свим тим преговорима“, нагласио је Обама.

        Он је најавио и да ће наставити да тражи савете од Дејлија.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари