Нови сукоби у Каиру, Морси морао да напусти председничку резиденцију

НЕЗАДОВОЉНИ СВОЈ ПРОТЕСТ НАЗВАЛИ „ПОСЛЕДЊИМ УПОЗОРЕЊЕМ” ВИКАЛИ „ОДЛАЗИ, ОДЛАЗИ” - КАО МУБАРАКУ

         НОВИ нереди и хаос у Каиру. Такав и толики да је председник Египта Мухамед Морси – бојећи се за своју безбедност и живот – морао да напусти председничку палату окружену гневним демонстрантима.

         Египатска полиција се сукобила са масом незадовољних испред Морсијеве резиденције, али су неки успели да пробију  кордон и да се упуте према палати.

         Претходно су хиљаде демонстраната током дана пролазиле целим Каиром да би се потом  окупиле испред палате Ал-Итихаду Хелиополису.

         Незадовољни су свој протест назвали "последњим упозорењем" Морсију. При том су викали: „Одлази, одлази!" и "Народ жели пад режима". Исте узвике и поруке је за време протеста слушао Хосни Мубарак почетком 2011.

         Морси је бес великог дела Египћана изазвао декретом којим је 22. новембра увећао своја овлашћења, због чега су га неистомишљеници прозвали „фараоном" и диктатором.

         Египатска државна телевизија вечерас је објавила да је Морси после напуштања резиденције дошао кући. Уз наглашавање: је то урадио „по сугестији службе безбедности, да би смирио незадовољнике”.

         Истовремено је пренела саопштење да је полиција добила наређење да уклони све препреке постављене око Морсијеве резиденције и да се повуче иза њених зидова.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари