Нова 62 хапшења у Лондону

Скотланд Јарду мало што је претходних недеља због немира и погрома у августу већ похапсио 3.423 лица

         ЛОНДОНСКА полиција је после усмерене полицијске акције ухапсила још 62 лица због сумње да су учествовала у масовним нередима и погромима у главном граду Велике Британије у августу ове године, саопштава Скотланд јард.

         Операција је изведена ба бази `прикупљених информација` и захваљујући објављеним фотографијама учесника на серверу Flickr. Информација је помогла да се идентификује око 200 људи који су осумњичени за учешће у нередима у Лондону. Према њима је издато 100 налога за хапшење којима се полиција у овој акцији руководила.

         "До сада су извршена 62 хапшења. Ово планирана полицијска акција је постала највећа операција у оквиру Withern, после ње ће уследити још хапшења" – објавио је Скотланд Јард.

         Уочи акције објављени су заједнички подаци о току четверомесечне операције Withern и њеног зимског наставка Winter Withern. Током овог периода лондонска полиција је ухапсила 3.423 човека уз сумњу да су извршили најразличитија кривична дела повезана са погромима. Оптужница је уручена 2.179, а неки од њих су већ пред судом.

         Очекује се да ће британске власти ускоро објавити најновије податке о броју изречених пресуда за учешће у погромима.

         Да подсетимо, улични нереди су се збили у Лондону и другим градовима Велике Британије од 6. до 10. августа ове године.

         Тада је погинуло пет људи, а око 300 је рањено са озбиљним траумама.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари