Нобеловац Обама више ратовао од било ког другог председника САД

АМЕРИЧКЕ КОМАНДОСКЕ ЈЕДИНИЦЕ 2016. БИЛЕ У 138 ЗЕМАЉА - ШТО ЈЕ 130 ОДСТО ВИШЕ НЕГО ПОД БУШЕМ

  • Медеја БЕНЏАМИН, аутор књиге „Рат дроновима: убиство помоћу пункта за дистанционо управљање“: Барак Обама је једини амерички лидер у чија оба мандата се земља налазила у ратном стању
  • САД су током прошле године на друге земље бациле 26.171 бомбу. Односно: сваки дан, у просеку, по 72 бомбе, што је - три бомбе на сат

        ВЕЋИНА Американаца вероватно ће бити изненађена кад сазна да је њихов председник Барак Обама - за којег се веровало да нерадо посеже за војном силом - заправо био „јастреб“.

        Ово је објавио утицајни британски дневни лист The Guardian. Односно, на његовим страницама Медеја Бенџамин, аутор књиге „Рат дроновима: убиство помоћу пункта за дистанционо управљање“.

        Она је прво указала да су споразум о иранском атомском програму и успостављање дипломатских односа са Кубом - фактички једини Обамини успеси који нису остварени помоћу војне силе.

        Одмах потом је подсетила да је први црни председник САД као кандидат за шефа државе обећавао да ће ставити тачку на ратове које је започео Џорџ Буш-млађи. Па упозорила:

        „Барак Обама напушта Белу кућу као шеф државе који је ратовао дуже од било ког другог председника Сједињених Држава. Осим тога, Обама је једини амерички лидер у чија оба мандата се земља налазила у ратном стању“.

         Бенџамин указује да је Обама смањио број америчких војника у Авганистану и Ираку, али је у исто време нагло повећао број „ваздушних ратова“ и примену силе у виду специјалних операција по целом свету.

        По њеним подацима, током 2016-те су се америчке командоске јединице налазиле у 138 земаља (70 одсто земаља света). А то је - 130 одсто више него у време Бушове администрације.

        Позвавши се на податке америчког стручњака за спољну политику и националну безбедност Микија Зенка и на Пентагон, Бенџамин наводи да су САД током прошле године на друге земље бациле 26.171 бомбу. Односно: сваки дан, у просеку, по 72 бомбе, што је - три бомбе на сат.

        Бенџамин тврди да су Американци 2016. убили „огроман број странаца“ и додаје:

        „Ми немамо никакву представу колико смо цивила из ваздух побили у Ираку и Сирији. Тек понекад нешто чујемо о цивилима које су снаге САД убиле у Авганистану“.

        Бенџамин наводи да су САД недавно признале да су криве за смрт 116 цивила у Пакистану, Јемену, Сомалији и Либији. У периоду од 2009-те до 2015-те године. И упозорава да је тај број вероватно шест пута већи.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

mrljavko's picture
mrljavko 20:17 10.01.2017.

  • +3
Voting is closed.

Paradoks je da je Obama veoma preuranjeno, pre ikakvih rezultata dobio "Nobelovu nagradu za mir", a da nicim to nije ni tada ni posle dokazao. To je bio veliki politicki manevar Demokratske partije SAD. Islo se sa dvojnom propagndom i jednom politikom. Hilari je propagirala direktno realnu politiku Demokrata, koja se nizom godina u SAD odrazavala agresivnom hegemonistickom imperijalnom prirodom i sve vise bivala frustraciono opterecenje za citav svet, dok je Obama kao istureni pajaca odigravao neku vrstu oponenta. Na kraju se sve svelo na realnu politiku Demokrata i saradnjom pajaca i jastreba. Ocenjujuci objektivno bez pretenzija, Obama kao Obama je minorna pojava marionete, izvrsioca, dok je citav projekat vodjen klanom establismenta interesa imperijalnih osvajanja krupnog finansijskog kapitala i vojnog kompleks SAD. Govoriti samo o Obami, kao Obami je neumesno, jer se tako izostavlja i prikriva veliki ljudozder monstrum iza njegovih ledja. Prikriva se monstrum, klan koji je u toj svoj kako kazu Bosanci, fertutmi ucestvovao punom parom. Prikrivaju se dakle i bacajuu zaborav svi ostali ucesnici, srafovi sa jakim glavama, koji su citavo vreme bili nezaobilazni i ciji grehovi, ako se to uopste grehovima a ne zlocinima moze zvati, bili nenadoknadivi i koji treba veoma dobro da budu zapamceni. Tako nije samo Obama. Nije nam potrebno takvo prevodjenje zednih preko vode. Vec je uparvo "i Obama".

draganz's picture
draganz 22:30 10.01.2017.

  • +3
Voting is closed.

И као увек Србе је одликовала жеља за истином, правдом, миром и љубављу. Иста та клинтонска медијска машинерија их је свету преставила као агресоре, лажове, ратне злочинце, оличење зла итд. Колико је истина на нашој страни, толико нас управо желе уништити или прумити. Чак је у самам српским речима истина. Богат је онај не који има материјално, него ко има Бога у себи, и може то поделити с ближњима. И у страним речима српски види истину. Обама, сама реч каже: Обмана. Кери, Кер. Сервер, онај који је слуга, сервилан, итд.

Видра's picture
Видра 23:12 10.01.2017.

  • +3
Voting is closed.

Империја се распада ,Сниф одлази на СМЕТЉИШТР ИСТОРИЈЕ!!!

Zare2's picture
Zare2 01:57 11.01.2017.

  • +4
Voting is closed.

Ponovit cu komentar...Obama je krvavo zaradio Nobelovu nagradu za mir..

Додај коментар