Нетањаху нуди Израелцима да премијера изаберу између њега и Ганца - директним гласањем

ЛИДЕР КОАЛИЦИЈЕ КАХОЛ-ЛАВАН ТО ОДБАЦИО КАО „ПРЕДИЗБОРНИ ТРИК“

Бени Ганц и Бењамин Нетањаху

        БЕЊАМИН Нетањаху понудио је сународницима да на директном бирању председника владе изаберу између њега и његовог главног ривала, лидера савеза партија центра Плаво и бело Бенија Ганца.

        „Ако неће владу националног јединства, само директни избори премијера – на којима би се гласало за Ганца или мене – могу нас спасити од трећих парламентарних избора за годину дана.

        Ганцов савез Кахол-Лаван тврди да зна шта народ хоће па нека онда заиста одлучи народ, народ а не било ко други, поготово медији.

        Нетањаху је лансирао идеју да народ одлучи Нетањаху или Ганц на само четири дана пре истека рока да се изабере било који члан парламента који би могао покушати да формира владајућу коалицију.

        Ни Нетањаху ни Ганц немају већину од најмање 61 посланика (Кнесет их има 120) за формирање владајуће коалиције.

        После тога је председник Израела Рувен Ривлин мандат предао Кнесету како би било који посланик који има подршку од 61 члана парламента покушао то исто.

        Ганц, који је био командант војске Израела, Нетањахуов предлог је назвао „предизборним триком“.

        Њему одговара и да још чека и да се иде на нове изборе јер Нетањаху ће брзо морати да се суочи са државним тужиоцем и оптужбама за корупцију и злоупотребу положаја и поверења.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари