Немачки округ Хајснберг затражио помоћ Кине у борби против епидемије

КОНЗУЛ КИНЕ У ДИЗЕЛДОРФУ: ПРЕЦИЗИРАЈТЕ ШТА ВАМ ЈЕ ПОТРЕБНО – ПОМОЋИ ЋЕМО

Штефан Пуш

        АДМИНИСТРАТОР немачког округа Хајснберг и члан владајуће ЦДУ Штефан Пуш замолио је Кину за помоћ у борби против вируса корона.

        Пуш је у отвореном писму кинеском лидеру Си Ђипингу замолио за помоћ јер су залихе заштитних маски и кецеља на измаку.

        У писму прослеђеном амбасади Кине у Берлину, подсјетио је да су власти Кине у борби против вируса корона стално истицале колико је важно имати довољно заштитне опреме.

        „Уколико кризни штаб и болнице не могу да набаве довољно заштитне опреме овде, што је јако тешко, то би имало далекосежне тешке последице по здравствени систем округа Хајнсберг и све његове грађане. Као администратор молим Кину за помоћ“, наводи се у писму.

        Он је нагласио да лекари у Кини имају највеће искуство у борби са епидемијом и да би размена стручних искустава била корисна.

        Са више од 1.000 инфицираних и 21 смртним случајем овај округ на територији покрајине Северне Рајне Вестфалије суочен је са великим проблемом.

        Пуш је нагласио да би могао да замисли и склапање партнерства немачког округа са кинеском провицијом Вухан, која је била жариште инфекције у тој земљи.

        Након што је објавио отворено писмо, њему се јавио генерални конзул Кине у Дизелдорфу и понудио помоћ.

        „Лепо смо разговарали и понудио ми је своју помоћ", пренио је Пуш у видео-поруци коју је објавио.

        Он је истакао да је генерални конзул рекао да му пренесу које су потребе у опреми и да ће он то даље проследити, а да ће Кинези учинити све што могу како би помогли.

        Пуш је још додао да би он лично истоварио опрему ако стигне, пренео је Танјуг.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари