Наредник Бејлс опељешио пензионера за 700.000 долара

АМЕРИЧКИ МАРИНАЦ КОЈИ ЈЕ ПОБИО 16 ЦИВИЛА У АВГАНИСТАНУ

БАВИО СЕ - ФИНАНСИЈСКИМ МАХИНАЦИЈАМА

      Роберт Бејлс (слева) за време прошлогодишње вежбе у Калифорнији

        АМЕРИЧКИ маринац Роберт Бејлс, који је оптужен да је 11. марта хладнокрвно и смишљено пострељао 16 мирних грађана Авганистана, има проблематичну прошлост. Јер, испоставило се да је у армији САД нашао уточиште - бежећи од последица финансијских махинација које је починио!

        Бејлс је - како је објавио Вашингтон Пост - од 1996. до 2000. радио за неколико фирми и ни у једној се није задржао дуже од године. Био је и берзански трејдер. А 2000. године је био оптужен да је - радећи са једним старијим клијентом - „оклакшао“ његов пензијски рачун  за најмање 700.000 долара, односно да је на њему на крају остало само 30.000.

        Суд је Бејлса и руководство фирме за коју је тада радио обавезао да оштећеном исплате 1,4 милиона долара, при чему би половина суме била плаћање казне. Испоставило се, међутим, да Бејлсов клијент - 74-годишњи Хари Либшнер - није добио ништа!

        Наредник Бејлс се фактички од последица афере сакрио у армији САД! Иза униформе.

        А испоставило се да се непосредно пред масакр од 11. марта нашао и у финансијским проблемима. Толиким да му је кућа (на периферији града Такома) стављена на продају.

        Бејлс је тренутно у притвору у Форт-Ливенворту у Канзасу.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари