Монти и званично наследио Берлусконија

ИТАЛИЈА ЗА КОЈИ ДАН ДОБИЈА

ТЕХНИЧКУ АНТИКРИЗНУ ВЛАДУ

Марио Монти

  • Повукао сам се због одговорности за земљу - да бих Италији да прилику да избегне нови удар финансијских шпекулација - изјавио Силвио Берлускони

         АНТИКРИЗНУ  владу у Италији- исто као у Грчкој - предводи економиста са репутацијом. У „усијану фотељу“ Силвија Берлусконија“ - одлуком шефа државе Ђорђа Наполитана - сео је бивши други човек Антимонополског комиетат ЕУ Марио Монти.

         Наполитано је своју одлуку, како је службено саопштено. Донео после консултација са лидерима свих парламентских странака, доживотним сенаторима и бившим председницима државе и премијерима. Дакле: са свима од којих највише зависи стабилност државе.

         Међу консултованима био је, наравно, и Берлускони. И као шеф владајуће партије Народ слободе и као експремијер. Иначе, он је нацији саопштио разлоге своје оставке.

         „Повукао сам се због одговорности за земљу - да бих Италији да прилику да избегне нови удар финансијских шпекулација. Ова економска криза се није родила на Апенинском полуострву, али ја немам намеру да се предам и борићу се у парламенту двоструко жешће за добро Италије”, нагласио је Берлускони који је италијанску владу предводио током протекле три и по године.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари