Мигранти за прва три месеца 2016. починили или покушали да учине 69.000 кривичних дела

НЕМАЧКА ФЕДЕРАЛНА КРИМИНАЛИСТИЧКА ПОЛИЦИЈА НАВОДИ ДА МЕЂУ ПОЧИНИОЦИМА ИМА И МИГРАНАТА ИЗ СРБИЈЕ

         МИГРАНТИ су у првом кварталу ове године у Немачкој починили или покушали да почине око 69.000 кривичних дела, наводи се у извештају немачке Канцеларије федералне криминалистичке полиције (BKA), преноси Ројтерс.

         Агенција наводи да би овај извештај федералне полиције могао да појача узнемиреност, посебно у анти-имигрантским групама, у вези са либералном мигрантском политиком немачке канцеларке Ангеле Меркел.

         Агенција наводи да је у Немачкој прошле године забележен рекордни прилив од више од милион миграната и да је раширена забринутост око тога како ће највећа привреда Европе успети да их интегрише и осигура безбедност.

         Међу починиоцима кривичних дела помињу се и мигранти из Србије, а како пише у извештају БКА „мигранти из северне Африке, Грузије и Србије диспропорционално су заступљени међу осумњиченима“.

         Наводи се и да су „апсолутне бројке кривичних дела која су починили Сиријци, Авганистанци и Ирачани - три највеће групе азиланата у Немачкој - високе, али имајући у виду пропорцију у односу на број миграната на које се односе, њихово учествовање у кривичним делима је јасно диспропорционално ниско“.

         Немачка федерална полиција наводи и да „велики већина миграната није починила ниједно кривично дело“.

         (Танјуг)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари