Мицкоски: Договор са Атином је копмлетно супротан интересима Републике Македоније

ВМРО-ДПМНЕ ЋЕ У БИТОЉУ ОРГАНИЗОВАТИ МАРШ ПРОМЕНЕ ИМЕНА ЗЕМЉЕ И ПОЛИТИКЕ ВЛАДЕ

         ЛИЕР ВМРО ДПМНЕ Христијан Мицкоски изјавио је вечерас да посланичка група те опозиционе партије неће подржати измене Устава Македоније због промене назива државе и најавио протестни марш у недељу у Битољу.

          Он је рекао да је Извршни комитет ВМРО ДПМНЕ на данашњој седници закључио да је договор о решењу спора с Грчком који је постигао премијер Македоније Зоран Заев, "копмлетно супротан националним интересима Републике Македоније" и да је то "капитулација".

          Мицкоски је рекао да је договор Заева с грчком премијером Алексисом Ципрасом противуставан и да је против државних и националних интереса Македоније.

          "Једногласно смо закључили да је реч о решењу које је само по себи капитулантско и посланичка група ВМРО ДПМНЕ неће (у Собрању) подржати промене Устава с циљем промене уставног назива" државе, рекао је председник највеће опозиционе партије у Македонији.

          Мицкоски је истакао да у недељу, на годишњицу оснивања ВМРО ДПМНЕ, планира да у Битољу, на југозападу земље, приреди протестни марш против промене назива Македоније и "погрешне политике Владе".

          Договором који су премијери Македоније и Грчке постигли 12. јуна, предвиђено је да Македонија промени назив у "Северна Македонија" што изискује промену Устава и референдум, а да Грчка заузврат повуче противљење пријему Македоније у НАТО и почетку преговора о приступању ЕУ.
 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари