Медведев и Ахмадинеџад против стране интервенције у Сирији

Телефонске консултације председника Русије и Ирана

* Медведев је на исти начин обавио `сиријске консултације` и са ирачким премнијером Нуријем ал-Маликијем – који се такође изјасио против страног (поготово војног) уплитања у конфликт у Сирији

          ПРЕДСЕДНИЦИ  Русије и Ирана – Дмиттриј Медведев и Махмуд Ахмадинеџад – изјаснили су се против било каквог страног мешања у унутрашње ствари Сирије.

          Медведев и Ахмадинеџад нису се срели већ су о ситуацији око Сирије разговарали телефонски. Како је саопштила прес-служба Кремља, разговор је био посвећен `драматичној ситуацији која се ствара око Сирије`, а два лидера су била сагласна унутарполитичку кризу у земљи морају `решити сами Сиријци и то искључиво мирним средствима и без чијег мешања извана`.

          Неопходно је одмах прекинути насиље и отворити политички дијалог између власти и опозиције – оценили су Медведев и Ахмадинеџад.

          Медведев је на исти начин обавио `сиријске консултације` и са ирачким премнијером Нуријем ал-Маликијем – који се такође изјасио против страног (поготово војног) уплитања у конфликт у Сирији – и краљем Саудијске Арабије Абдалом Бен Абдел Азизом Ал-Саудом који није донео сличан резултат.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари