`Мали Пенџаб` поред аеродрома Хитроу

Велика Британија не зна шта ће са имигрантима из Индије, Пакистана и других земаља тог региона

        ВЕЛИКА Британија спада у ред најбогатијих и најуређенијих држава света, али када је реч о илегалним имигрантима, свакодневно пада на испиту.

        Колико је ситуација лоша, показује чињеница да већ две године, у близини аеродрома Хитроу, уз М4, једну од најпрометнијих саобраћајница, испод надвожњака ”станују” стотине имиграната из Индије, Пакистана и других земаља тог региона. Обећани су им послови у Британији, те су са лажним пасошима у рукама пошли да обезбеде егзистенцију.

        У ”Малом Пенџабу”, како Енглези зову ово насеље, преко дана спава око тридесетак људи, док се ноћу тај број вишеструко увећава. Имигранти спавају на хладном бетону, прљави и запуштени, док им возачи или путници који чекају аутобусе на оближњој станици, упућују увреде и псовке.

        Две године британске власти договарају њихов повратак кућама, али до договора није дошло. За то време, полиција их игнорише јер би њихово хапшење направило додатни административни посао који није решив и они би се убрзо, поново нашли на улици.

        Комуналне службе, такође имају проблем јер није могуће обезбедити им хигијенске услове на тој локацији, а за то немају ни одобрење власти. Ђубре се гомила, смрад постаје несносан и само је питање времена када ће се раширити епидемија заразних болести, а тада ће и здравствена служба постати део овог проблема.

        У ”Малом Пенџабу” се број ”становника драматично повећава, те Пенџаб ускоро више неће бити ”мали”, а ни трошкови Велике Британије за њихово збрињавање.

 

Наташа Букоња

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари