Лукашенко: Ово нам раде Американци, ако падне Белорусија – исто ће покушати у Русији

УКАЗАО ДА СЕ ПОКУШАЈЕМ ОБОЈЕНЕ РЕВОЛУЦИЈЕ У ЊЕГОВОЈ ЗЕМЉИ ДИРИГУЈЕ ПРЕКО ПОЉСКЕЊ И ЧЕШКЕ

* Нагласио да нема намеру да `обојенима` дозволи да сруше све што је у Белорусији грађено током протеклих 25 година. И додао: Белоруси и Руси имају једну заједничку Отаџбину - од Бреста до Владивостока

_________________________________________________________________

         АЛЕКСАДАР Лакашенко рекао је – у интервјуу руским телевизијама – да су за покушај обојене револуције у његовој земљи одговорне Сједињене Државе.

         Нагласио је да се немири у Белорусији организују „по технологијама којима се Вашингтон користи за дестабилизацију ситуације у другим државама“.

         Указао је и да Америкаци своју игру поводом Белорусије воде одавно и додао:

         „Нису то започеле ни Русија ни Белорусија - они су то увек радили. Американци сада делују преко одређених центара у Пољској и Чешкој“.

         Лукашенко је потпуно отворено рекао да ће ако победе `обојени демонстранти` у земљи почети истребљивање његових сарадника и присталица. Зато је нагласио да нема намеру да `опозицији`, коју он не сматра нормалном опозицијом, дозволи да сруши све што је у земљи грађеном током протеклих 25 година.

         У наставку се обратио званичној Москви:

         „Ако Белорусија падне - исто ће се догодити и са Русијом. Овакве `догађаје` може имати и Русије. И у Русији такође могу бити `изненадни`. Ово говорим зато што Белоруси и Руси имају једну заједничку Отаџбину - од Бреста до Владивостока“.

         Лукашенко је 1. септембра рекао да ће, ако у Белорусији на власт дођу `алтернативне снаге`, у земљи почети масакр, за који ће оно што се догодило у Украјини биће „цвеће“.

         Поново је обећао да неће дозволити грађански рат у Белорусији и да ће се повући са највише државне функције тек по доношењу новог устава Белорусије.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари