Либијски војни авион бомбардовао грчки танкер - погинула два члана посаде

ЗВАНИЧНА АТИНА JЕ ОСУДИЛА „КУКАВИЧКИ И НИЧИМ ИЗАЗВАНИ НАПАД“

И ТРАЖИ ДА СЕ КРИВЦИ КАЗНЕ

        ЛИБИЈСКА међународно призната влада саопштила jе данас да jе њен авион бомбардовао грчки танкер у луци Дерна на истоку земље, када су погинула два члана посаде а два била рањена.

        Грчка jе осудила оваj напад.

        Портпарол либиjских оружаних снага саопштио jе да jе танкер бомбардован пошто jе одбио да се заустави ради провере терета што jе изазвало сумњу, пренео jе AFP.

        Aли грчка влада jе саопштила да jе танкер био на дугом путу у складу са уговором са либиjском државном нафтном компаниjом и затражила jе да одговорни за смрт грчког и румунског члана посаде буду процесуирани.

        Грчка обалска стража jе саопштила да jе брод „Aрево“ са 26 чланова посаде, коjи плови под либериjском заставом, био укотвљен код луке Дерна и да jе носио 1.600 тона сирове нафте када jе погођен.

        Портпарол либиjских оружаних снага пуковник Aхмед Mесмари рекао jе да jе танкер угасио светла „у припреми да уђе у луку и да jе због тога његов терет постао сумњив“.

        Званична Атина jе осудила „кукавички и ничим изазван“ напад на брод коjи jе био у редовном саобраћаjу између две либиjске луке.

         „Грчка влада ће предузети све неопходне кораке са либиjским властима, и поред нестабилне ситуациjе, да помогне у истрази околности овог трагичног догађаjа као и да се откриjу и казне починиоци напада“.

        Танјуг

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари