КРИС КАЈЛ: Најсмртоноснији снајпериста САД убио 255 људи

Оклевао само у почетку, а своје `подвиге` описао у књизи „Амерички снајпериста“

  • Кајл је каубој из Одесе у Тексасу. Пре него што се придружио морнарици, био је професионални родео јахач. Одрастао је ловећи јелене и фазане, а док се није придружио маринцима и ушао у престижну јединицу SEAL није знао да добро пуца
  • У ирачком граду Рамади су га прозвали "Шејтан од Рамадија" и уценили његову главу на 20.000 долара

         ЊУЈОРК, (ФоНет) - Снајпериста америчких маринаца Крис Кајл током своје војничке каријере убио је 255 људи, али нема осећај кајања јер је "његова дужност била да убије непријетеља", како је написао у својој књизи "Амерички снајпер", која је у продаји од ове седмице у САД.

         "Била је моја дужност убити непријатеља и не жалим. Жалим због људи које нисам могао спасити: маринаца, војника, пријатеља. Чисте савести могу стати пред Бога, јер сам само радио свој посао", каже Кајл, преноси Дејли мејл.

         Његова прва жртва је била једна Ирачанка, која је са ручном гранатом намеравала да нападне групу америчких маринаца. Било је то још пре него што је Садам Хусеин свргнут.

         У почетку је оклевао, али је послушао шефово наређење и пуцао. Након тога је научио да не оклева, а убијање му је постало посао.

         Са 255 убиства (160 је Пентагон званично потврдио) данас пензионисани маринац је најсмртоноснији стрелац у америчкој војној историји.

         Кајл је каубој из Одесе у Тексасу.

         Пре него што се придружио морнарици, био је професионални родео јахач. Одрастао је ловећи јелене и фазане, а док се није придружио маринцима и ушао у престижну јединицу SEAL није знао да добро пуца.

         У ирачком граду Рамади су га прозвали "Шејтан од Рамадија" и уценили његову главу на 20.000 долара.

         "Помислио сам 'Ох, дођавола, да!' Била ми је част", прича Кајл.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари