Конгресу САД у јуну ће бити поднет извештај о „необјашњивим ваздушним феноменима“

ТАКО У АМЕРИЦИ САДА НАЗИВАЈУ НЛО – У СВЕ СЕ УМЕШАО И ГЕНЕРАЛНИ ВОЈНИ ИНСПЕКТОР

* Бивши заменик помоћника америчког министра одбране за обавештајне службе Кристофер МЕЛОУН: Потребан је одговор како је постало могуће да се затворени ваздушни простор над војним објектима и зонама редовно месецима и годинама повређује од стране НЛО (UAP), а да нико из Министарства одбране или Конгреса САД о томе није обавештен. То заслужује истрагу“

__________________________________________________

       ГЕНЕРАЛНИ инспектор америчког Министарства одбране намерава да проучи колико озбиљно Пентагон схвата све учесталије инциденте упада у ваздушни простор и зоне са забраном летења над америчким базама од стране неидентификованих летећих објеката (НЛО) последњих година.

       Ово је објавио обично добро обавештени The Politico. Притом је прецизирао да генерални инспектор намерава да то провери уочи очекиваног представљања извештаја о питању НЛО у америчком Конгресу у јуну.

       Тај извештај су сачиниле америчке службе безбедности.

       Припремљен је због сумњи немалог броја америчких законодаваца да из неких  министарства „цуре“ информације о НЛО.

       „Сврха процене је да провери мере које је Министарство одбране предузело у вези са неoбјашњивим ваздушним феноменима (Unidentified Aerial Phenomena, UAP). Можда ћемо преиспитати и саму сврху процене и размотрити предлоге руководства у вези са постављањем додатних или промењених циљева “, рекао је заменик помоћника министра одбране Рандолф Стоун.

       The Politico напомиње да се још не зна ко тачно стоји иза одлуке о спровођењу такве „провере“ генералног инспектора Пентагона, али наглашава да се сличне истраге покрећу само када се раи о озбиљним повредама војних правила.

       У августу прошле године је америчко Министарство одбране најавило формирање радне групе за истрагу и проучавање случајева UAP које су приметили амерички војни пилоти.

       Очекује се да ће управо ова група дати главни допринос у припреми извештаја за Конгрес.

       „Остаје да се види како је постало могуће да се затворени ваздушни простор над војним објектима и зонама редовно повређује месецима и годинама, а да нико из Министарства одбране или Конгреса САД о томе није обавештен. То заслужује истрагу“, рекао је бивши заменик помоћника америчког министра одбране за обавештајне службе Кристофер Мелуон.

       У јануару су америчке обавештајне службе и Пентагон добили рок од шест месеци да обелодане информације о НЛО.

       У мају прошле године америчка морнарица скинула је ознаку тајности са докумената о сусретима војних пилота са НЛО.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари