Ким у вечерњем обиласку Сингапура, посетио и атрактивну Ботаничку башту

БИО У ПРАТЊИ СЕСТРЕ КИМ ЈО ЏОНГ И ШЕФА СИНГАПУРСКЕ ДИПЛОМАТИЈЕ БАЛКРИШНАНА

  • Ботаничка башта се простире на више од 10 хектара и туристичка атракција Сингапура од када је направљена пре неколико година. Футуристичке стаклене баште, розе метално дрвеће које се увече расветли, спектакл су звука и светлости

        СЕВЕРНОКОРЕЈСКИ вођа Ким Џонг Ун изашао је у вечерњи обилазак Сингапура уочи његовог сутрашњег самита с америчким председником Доналдом Трампом, јављају страни медији.

        Човек чији број путовања у иностранство из своје уобичајене изолације може да се преброји на прстима једне руке, посетио је ултрамодерну ботаничку башту у Сингапурском заливу, преноси Франс прес.

        Он је цео дан провео у луксузном хотелу Сент Реџис где је одсео, а онда је увече изашао у својој лимузини уз велики пратећи конвој. С њим у пратњи је био и министар спољних послова Сингапура Вивијан Балкришнан.

        Министар је објавио њихов селфи преко Фејсбука.

        Конвој је дошао до ботаничке баште од више од 10 хектара која је туристичка атракција Сингапура од када је направљена пре неколико година. Футуристичке стаклене баште, розе метално дрвеће које се увече расветли, спектакл су звука и светлости.

        У његовој била је и његова сестра и саветница Ким Јо Џонг.

        Сусрет Кима и Трампа, који је био незамислив пре само неколико месеци када су размењивали увреде изазивајући страх у свету од могућег нуклеарног рата, заказан је за сутра ујутро у луксузном хотелу у том азијском граду-држави.

        То ће бити први састанак једног актуелног америчког председника и једног севернокорејског вође од краја Корејског рата 1950-1953.

        После тога ће уследити састанак њихових делегација, затим радни ручак.

        Вашингтон је саопштио да је спреман да у замену за обећање Северне Кореје о денуклеаризацији, пружи Пјонгјангу јединствене безбедносне гаранције.

        Неки стручњаци кажу да је Кимов обилазак града наговештава да су Северна Кореја и САД смањили разлике уочи самита. Раније данас високе дипломате две стране састале су се у хотелу ради коначних припрема.

        Бела кућа је саопштила данас да ће Трамп напустити Сингапур раније него што је првобитно планирано, наводећи да су преговори са Северном Корејом напредовали „брже него што је очекивано“. Трамп ће отићи из Сингапура сутра после састанака.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари