Кћерка владара Дубаија оптужује оца да је држи као заробљеницу у луксузној вили

ЗА ВРЕМЕ БОРАВКА ПОРОДИЦЕ У ЛОНДОНУ ПОКУШАЛА ДА ПОБЕГНЕ И ЊЕНА ПОЛУСЕСТРА ШАМСА

Принцеза Латифа

* Принцеза Латифа  своје стање описује овако: Мој затвор јеу луксузној вили, купатило је једино место где могу да закључам врата. Ја нисам слободна особа, ја сам талац ... Сви прозори су добро затворени. Напољу је пет полицајаца, а у кући још две полицајке“

* У фебруару 2018. године Латифа и Финкиња Тина, која јој је била лични тренер и пријатељица, успеле су да аутомобилом напусте Дубаи и стигну до обале суседног Омана. Чамцем и јет-скијем стигле су до јахте којом су рачунале да ће стићи до Индије, а затим авионом до Сједињених Држава

* Након осам дана пловидбе, на јахту се искрцала група наоружаних људи. Латифа тврди да је тада насилно укрцана у индијски ратни брод, еутаназирана и враћена у УАЕ у несвесном стању

_________________________________________________

         ВЛАДАР Дубаија и председник владе Уједињених Арапских Емирата је шеик Мохамед бин Рашид ал-Мактум. Такав да је с њим најтеже члановима његове породице.

        Једна од његових ћерки, принцеза Латифа, у неколико видео-снимака тврди да је заточена у луксузној вили. Да је очев заробљеник.

       „Затвор у луксузној вили“, „купатило је једино место где могу да закључам врата“, „Ја нисам слободна особа, ја сам талац“ ... Латифа оваквим изразима описује своје место боравка и своју судбину.

       Мактум је један од најбогатијих владара на свету. Његово богатство се процењује на најмање неколико милијарди долара.

Шеик Мохамед бин Рашид ал-Мактум

       Шокантне снимљене поруке-вапаји шеикове 35-годишње ћерке, први је објавио Би-Би-Си Једна од њих гласи:

       „Налазим се у вили која је претворена у затвор. Сви прозори су добро затворени. Напољу је пет полицајаца, а у кући још две полицајке. Не могу ни да изађем напоље по свеж ваздух “.

       Мактумова „породица“ је поводом снимака објавила: „Желели бисмо да се захвалимо онима који су показали забринутост за судбину принцезе Латифе, упркос чињеници да медијски извештаји уопште не одражавају њено стварно стање. Породица потврђује да се о њеном височанству брину код куће и да је подржаваа и медицинско особље. Њено стање наставља да се побољшава и надамо се да ће се вратити у јавни живот у право време“.

       У фебруару 2018. године Латифа и Финкиња Тина, која јој је била лични тренер и пријатељица, успеле су да аутомобилом напусте Дубаи и стигну до обале суседног Омана. Чамцем и јет-скијем стигле су до јахте којом су рачунале да ће стићи до Индије, а затим авионом до Сједињених Држава.

       Међутим, након осам дана пловидбе, на јахту се искрцала група наоружаних људи.

       Латифа тврди да је тада насилно укрцана у индијски ратни брод, еутаназирана и враћена у УАЕ у несвесном стању.

Шамса са оцем у Лондону

пред покушај бекства

       Принцеза Латифа није једина од деце владара Дубаија (а има их 25-ро) и његове најближе родбине која покушавају да побегну из породице.

       И њена полусестра Шамса покушала је да се сакрије у иностранству у лето 2000. године. Побегла је док је са породицом боравила у Великој Британији. Касније су је људи шеика Мохамеда пронашли у Кембриџу. Угурали су је аутомобил и одвели у једну од вила њеног оца.

       Убрзо је Шамса хеликоптером послана у Довил у Француској, а одатле - авионом назад у Дубаи, где отада живи под надзором.

       Њихов отац тврди да у иностранству могу постати жртве криминалаца и изнуђивача. Такође је тврдио да је Латифи дијагностикован биполарни поремећај.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари