„Још можемо изврнути сто на ове издајнике и њихове господаре из НАТО“

Портпарол либијске владе Муса Ибрахим означио НАТО као главног непријатеља и најавио борбу до победе

  • Одлучили смо: или ћемо победити или ћемо, храбро, постати мученици као и наша браћа, синови, жене и деца. Наставићемо ову борбу до победе
  • Да, завера је велика, али ми смо још увек јаки и Бог је томе сведок
  • Постоје велики делови Либије који су још увек лојални Либији, мајци. Потез од Бреге до Нове Хишне је потпуно ослобођен, а ово је веома дуг потез - отприлике 600 километара
  • Стратешка локација другог потеза се простире од обале до границе са Нигером и Чадом, а то је 1.600 километара дужине, такође је потпуно ослобођена
  • Екстремистички ислам је преузео ствар у своје руке и уместо нашег умереног, дивног ислама који је био доминантан, поставили су Абделхаким Белхаџа кога је ЦИА хапсила због терористичких активности

        НАКОН оправданог четвородневог одсуства, портпарол легитимне либијске владе, Муса Ибрахим, дао је десетоминутни интервју сиријској сателитској Ал-Ра'ај телевизији касно увече 5. септембра који је емитован уживо и током којег је одговарао на питања сиријског новинара. Овај наступ је утолико значајнији што је прво јавно обраћање либијских власти, након говора лидера Моамера Гадафија за годишњицу револуције од 1. септембра увече.

        Преносимо најважније делове интервјуа које је објавила интернет агенција Матаба (mathaba.net):

        „Селам вашим гледаоцима, желео бих да се извиним због свог продуженог одсуства, али ми водимо битку за добробит свих Арапа, муслимана и читавог света.

        Ми се не боримо само против наоружаних побуњеника. Ми се боримо против НАТО пакта, једне од највећих војних сила која је то  упркос својој аморалности и пољуљаном моралу својих војника.

        Ми се налазимо под потпуном опсадом што се тиче комуникација и медија као и туђих перспектива, међутим, свест нам је живахна и наша срца куцају. Исијавање отпора и борбе избија из нас. А ми ово добијамо од наше побожности и наше вере.

        Одлучили смо: или ћемо победити или ћемо, храбро, постати мученици као и наша браћа, синови, жене и деца. Наставићемо ову борбу до победе.

__________________________________________________________________________

„Отпор се наставља и у областима које контролишу кукавице уз подршку НАТО. Они држе под окупацијом Триполи, већ две недеље, али нису у стању да нађу упориште на освојеним територијама и лагано силазе с ума.

__________________________________________________________________________

        Што се тиче развоја ситуације око Сабхе, Сирте и Бани Валида, желео бих да кажем великом народу Либије: Не буди слаб и тужан, јер си ти заувек велики. Не предај се медијској кампањи шпекулација и лажи.

        Да, завера је велика, али ми смо још увек јаки и Бог је овоме сведок. Још увек можемо изврнути сто на ове издајице и кукавице и њихове НАТО господаре.

        Постоје велики делови Либије који су још увек лојални Либији, мајци. Потез од Бреге до Нове Хишне је потпуно ослобођен, а ово је веома дуг потез од отприлике 600 километара.

        Стратешка локација другог потеза се простире од обале до границе са Нигером и Чадом, а то је 1.600 километара дужине, такође је потпуно ослобођена и овај потез пролази кроз Сокну и Хон и Мурзук. Такође постоји још један стратешки потез ослобођене територјие од Сирта до Бани Валида који иде кроз градове и засеоке.

        Такође постоје области у нашој близини које припадају отпору и слави западног дела земље као што су: Ал-Еџилат и Џенан. Такође бих желео да поновим да слободни храбри људу у Варшафани, Ал-Асабааи, Ал-Гвалишу и Мизди и многим другим местима - милиони мушкараца - настављају борбу против кукавица и издајника.

        Отпор се наставља и у областима које контролишу кукавице уз подршку НАТО. Они држе под окупацијом Триполи, већ две недеље, али нису у стању да нађу упориште на освојеним територијама и лагано силазе с ума.

        Отпор се наставља не само у оним областима која су жаришта борбе и отпора као што су: Абу Салим и Ел Хадба, већ је сукоба било и у Сијахији и Сук ел-Џуми, Таџури, Баб Бен Геширу и Дрејби.

        После оружаних чарки, побуњеници су напустили своје контролне пунктове и сакрили се у школе и војне објекте и избегавају сукобе по дану јер су легитимне мете оних који воде борбу.

__________________________________________________________________________

Главни наш непријатељ је НАТО и ми ћемо нашу војску заштити од НАТО пакта. Ми чекамо свети час. Да скочимо на ове наоружане побуњенике и ослободимо целу Либију.

__________________________________________________________________________

        Племена која су под притиском у Варфали и Бани Валиду су храбро потврдила своју позицију: Не, нећемо се предати! Оослободићемо читаву Либију, не само Триполи... А ту су и лојална и часна племена из Сирта и велики број храбрих ратника у области Фезана.

        Тужни смо што су побуњеници преузели Триполи, али смо ми такође у граду. Ипак, морамо бити опрезни да НАТО не примети нашу армију. У суштини, наш примарни непријатељ је НАТО.

        А ове кукавице на терену су раштркане, слабе и не могу се носити са нама. Главни наш непријатељ је НАТО и ми ћемо нашу војску заштити од НАТО пакта.

        Ми чекамо свети час. Да скочимо на ове наоружане побуњенике и ослободимо целу Либију.

        Желео бих да кажем свим Арапима и свим Либијцима: Либија неће пасти! И да ће пад Либије значити пад Алжира, Сирије и Саудијске Арабије као и губитак наше економије и друштва, јер колонијалиста кује планове да нас све освоји и пороби.

        Желео бих да кажем мојој муслиманској браћи широм света: не дозволите империјалистима да вам замагле снове и силом вам наметну своје идеале и агенде.

__________________________________________________________________________

Главни наш непријатељ је НАТО и ми ћемо нашу војску заштити од НАТО пакта. Ми чекамо свети час. Да скочимо на ове наоружане побуњенике и ослободимо целу Либију.

__________________________________________________________________________

        Пратио сам политичку сцену и видим да се читав свет сложио да је рат против Либије одлична инвестиција за Француску.

        Француска ће извући сјајну добит из свега овога и тих 35 процената је додељено Француској у замену за подршку побуњеницима.

        Ми смо поделили документацију која доказује да је Француској, пре свега овога, обећано да ће добити 35 процената либијске нафте, а ако Француска добија оволико, колико је онда додељено Италији, Британији и Америци? То значи да смо ми продати.

        Замислите уништавају наше домове, фарме, школе и болнице и онда од нас траже да платимо за све то приходима од наше нафте и још више! На то спристали у људи који су продали своју савест и морал за добробит Запада.

        Екстремистички ислам је преузео ствар у своје руке и уместо нашег умереног, дивног ислама који је био доминантан, поставили су Абделхаким Белхаџа кога је ЦИА хапсила због терористичких активности.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари