Изетбеговић: Човићу је прече да се договори с нама у Сарајеву, него с неким у Београду или Бањалуци

ПОДСЕТИО ГА ДА ПОЛОВИНА ХРВАТА ЖИВИ ИЗМЕШАНА СА БОШЊАЦИМА

         БОСНА и Херцеговина је решена и не може се повезати с Косовом и сличним отвореним питањима, казао је вечерас у Мостару Бакир Изетбеговић пре јавне трибине у Народном позоришту.

         У његовој пратњи били су и Шефик Џаферовић, кандидат СДА за члана Председништва БиХ и Денис Звиздић, председавајући Савјета министара.

         Изетбеговић је казао да је Мостар право место да се разговара о односима Бошњака и Хрвата, који морају бити бољи.

         "Ти односи би и били бољи да се мудрије односе прваци који представљају ова два народа, а не искључујем ту ни себе. Мислим да би господин Човић требао имати у виду да педесет посто хрватског корпуса живи изешано с Бошњацима и да је далеко прече направити договор с нама у Сарајеву, него с неким у Београду или Бањалуци. Изаћи у сусрет кад је у питању Исламска заједница, показати пијетет кад су у питању злочини над Бошњацима, помоћи да се ти односи поправљају и имати више слуха за нас кад је у питању Босна и Херцеговина, бранити интерес своје земље у којој смо рођени и он и ја", изјавио је Изетбеговић.

         Бакир Изетбеговић је казао како односи Београда и Загреба, те питање Косова, имају реперкусије на Босну и Херцеговину само психолошки, али не и стварно.

         Klix.ba

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари