Изетбеговић: Човић ми је рекао да Хрвате само лоше држање Бошњака може окренути Херцег Босни

ЧОВИЋ: ЗАИСТА САМ РЕКАО ДА ТРЕЋИ ЕНТИТЕТ МОЖЕ НАПРАВИТИ САМО НЕОДГОВОРНА ПОЛИТИКА БОШЊАКА

БАКИР Изетбеговић, лидер СДА, рекао је да је од ХДЗ-а добио одговор да Хрвати не кане правити никакав трећи ентитет и да их, као што кажу, једино нека лоша бошњачка политика може поново покренути у том смеру.

           "Имали смо необично искрен разговор о међусобним односима какав до сада нисмо имали. Казали смо неке ствари и видимо да ту има неких беспотребних неспоразума. О неким врућим темама смо данас разговарали, оживљавања Херцег Босне, трећег ентитета, канала Херцег Босне. Задовољан сам одговорима, од ХДЗ-а сам добио одговор да Хрвати не кане правити никакав трећи ентитет и да их, као што кажу, једино нека лоша бошњачка политика може поново покренути у том смеру", навео је Изетбеговић.

           О овој теми говорио је и Драган Човић, лидер ХДЗ-а.

           "Када је у питању трећи ентитет, ја сам казао отприлике ово што је господин Изетбеговић казао, трећи ентитет може направити само неодговорна политика Бошњака према Хрватима као малобројнијем народу БиХ", навео је Човић.

           Лидери су након састанка на прес конференцији говорили о различитим темама.

           "Мислим да ћемо се већ идуће седмице наћи у формату СНСД - ХДЗ- СДА. Имаћемо састанке које се односе на поделу ресора у Вијећу министара. Идемо корак по корак, остаће непрецизно дефинисано активирање МАП-а. Надам се да ћемо и ту изнаћи решење да спречимо кризу која добија своју физиономију", казао је Изетбеговић.

           (Н1)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари