ИТАЛИЈА: Ухапшено више од 2.000 мафијаша

ПРИПАДНИЦИМА ОРГАНИЗОВАНОГ КРИМИНАЛА ОДУЗЕТА ИМОВИНА

КОЈА ДОСТИЖЕ ГОТОВО 5,7 МИЛИЈАРДИ ЕВРА

Ана Mарија Канчелијери

  • Правосудни органи дали налог за одузимање мафијашке имовине и 723 компаније чија се вредност процењује на 4,124 милијарди евра. Осим тога, потпуно је конфискована имовина криминалних организација у износу од 1,567 милијарди евра

        ПРАВОСУДНИ органи Италије су за последњих годину дана ухапсили више од 2 хиљаде мафијаша и одузели имовину припадницима организованог криминала у износу који готово достиже 5,7 милијарди евра, саопштила је министар унутрашњих послова Италије Ана Mарија Канчелијери.  

        Она је објавила ове податке након заседања Националног комитета за обезбеђивање јавног поретка и безбедности који је заседао у Риму.

        Према полицијским подацима Италије, у периоду од 1. августа 2011. г. па све до 31. јула 2012. ухапшено је 2.041 члан криминалних група, укључујући и 82 мавијаша који су били на потерницама.

        Њих 18 се налазило на специјалним списковима најопаснијих криминалаца Италије.

        У овом периоду правосудни органи су дали налог за одузимање мафијашке имовине и 723 компаније чија се вредност  процењује на 4,124 милијарди евра. Осим тога, потпуно је конфискована имовина криминалних организација у износу од 1,567 милијарди евра.

        Највеће заплене су забележене на Сицилији, а следе Кампанија и Калабрија, Лацио и Апулија.

        На северу земље, највише мафијашке имовине одузето је у Ломбардији.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари