Индијски посланик протестовао против Модијеве владе као „Хитлер“

НАРАМАЛИ СИВАПРАСАД РАНИЈЕ ДОЛАЗИО У ПАРЛАМЕНТ ОБУЧЕН КАО ЖЕНА, ФАРМЕР...

         ИНДИЈСКИ посланик Нарамали Сивапрасад појавио се данас у парламенту обучен као нацистички вођа Адолф Хитлер, са брчићима и капутом каки боје са кукастим крстом на џепу и рукаву, захтевајући више средстава за развој његове савезне државе у јужној Индији.

         Сивапрасад је јуче такодје подигао руку у нацистички поздрав. Његова појава данас није изазвала протесте посланика.

         Он је рекао да жели да пошаље поруку премијеру Нарендри Модију да не иде Хитлеровим стопама, и изјавио да премијер није испунио обећање о обезбеђивању додатних средстава за државу Андра Прадеш.

         "Он не осећа пулс жеља народа и желим да га наведем да буде као он (Хитлер)", рекао је Сивапрасад.

         Модијева влада је одбацила оптужбе.

         Сивапрасадова партија је у марту раскинула коалицију с Модијем у знак протеста. Такође, безуспешно је покушала да прошлог месеца сруши владу гласањем о неповерењу.

         Тај посланик, 67-годишњи бивши глумац, у парламент је раније долазио обучен као фармер, сточар, муслимански свештеник и жена да би кренуо пажњу на разне теме.

         Хитлер је фигура која у Индији и даље фасцинира људе, будући да Холокауст није много позната тема, и сматра се више снажним лидером него геноцидним диктатором. Хитлерова књига "Моја борба" се може наћи у многим књижарама, а пиратске копије су уобичајена појава на улицама Њу Делхија и других великих градова.

         (Бета)

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари